Home / HÍR / Ebben a stílusban kommunikál a kormány… – ha lebukik?

Ebben a stílusban kommunikál a kormány… – ha lebukik?

Pártunk és kormányunk közleményben reagált Migration Aid mai sajtótájékoztatójára:

Amit a Migration Aid képviselője ma előadott, az egy szánalmas magyarázkodás. Továbbra sem kaptunk választ arra, hogy építenek-e illegális adatbázist a tranzitzónában, és ha igen, akkor milyen céllal. A Migration Aid egy Soros által kitartott szervezet, melynek célja a bevándorlás szervezése. Soros emberei most egyszerre több fronton is lebuktak. Hiába csípnek, rúgnak és harapnak, ami az elmúlt napokban nyilvánosságra került, az csak erősíti a véleményünket: a Soros szervezetek működését be kell tiltani, a bevándorlással foglalkozó szervezetek működését állami engedélyhez kell kötni, az erről szóló STOP Soros törvénycsomagot a választás után az Országgyűlésben azonnal el kell fogadni.

Mi is történt?

Ahogy arról a Mérce beszámol, a civil szervezetet megpróbálták beszervezni/átverni/csőbe húzni (ezt ki-ki döntse el a forráscikk elolvasása után).  Két találkozóról írnak, amelyen mindenféle fura dolgokat kérdeztek/kértek tőlük, többek között azt is, hogy van-e a Migration Aid-nek adatbázisa a tranzitzónában megfordult menekültekről (egyébként van, de nem kifejezetten az, amire gondoltak a kérdezők). A civilek a beszélgetéseket rögzítették, a stratégiát jogászokkal egyeztették – nem is ez az érdekes. Ami viszont igen, hogy mindezek után BZS, magát publicistának nevező patkányirtó kisiparos az egyik kormánylap hasábjain hozta a beszélgetés részleteit.

Hogy lehetséges, hogy a Magyar Idők és Bayer Zsolt egy olyan beszélgetésekből közöl részleteket, amelyeken valakik illegális, az alkotmányos rendet veszélyeztető cselekedetre akarták rávenni a Migration Aid vezetőjét? Érdekes kérdés az is – jelezte Siewert (Siewert András, a Migration Aid vezetője) – hogy vajon ki finanszírozta ezt az akár több tízmilliós műveletet, illetve hogy vajon a Fidesz-KDNP vezetőségéből tudott-e bárki erről az akcióról?

Siewert elmondása szerint ők továbbra is teljes mértékben együttműködnek a hatóságokkal, hogy kiderítsék, ki áll az ügy hátterében.

A Facebook oldalukon az alábbi felhívást tették közzé:

Borító fotó: Migration Aid

Szerző: Huppa.hu, MTI, MTI OS, Mérce
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Félmilliárd dolláros magánrepülője lett hirtelen a török elnöknek

Recep Tayyip Erdogan állítólag ajándékba kapott egy félmilliárd dollárt érő luxusrepülőt a katari emírtől – …