Home / HÍR / Egy átlagos szerda: MSZP–Fidesz sallerváltás

Egy átlagos szerda: MSZP–Fidesz sallerváltás

Az MSZP elnöke szerint a félelem vezérli a nagyobbik kormánypártot a civil szervezetek elleni fellépéskor.

Molnár Gyula szerdán, a Facebookon közzétett videoüzenetében arra reagált, hogy Németh Szilárd Fidesz-alelnök kedden egy tervezett törvényjavaslat kapcsán arról beszélt, minden eszközzel vissza kell szorítani, “el kell takarítani” az álcivil szervezeteket. A pártelnök azt kérte a miniszterelnöktől, szólaljon meg: mint a Fidesz elnöke egyetért-e azzal, amit pártjának alelnöke mondott. Molnár Gyula közölte, példanélkülinek és “a politika legaljának tartja”, hogy egy kormányzópárt nyíltan háborút hirdet a civil szervezetek ellen. A civil szerveződések azok, amelyek képesek lehetnek arra, hogy rámutassanak a hatalom igazi jellegére, rámutatassanak arra, milyen korrupt módon működik a hatalom – közölte, hozzátéve, a törvényjavaslat háttérben a hatalom ettől való félelme áll. A civil szervezetek vezető tisztségviselőinek vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségéről tervezett törvényjavaslatról Molnár Gyula azt mondta, az nagyon súlyos lépés a jogállamiság lebontása felé, mindent meg kell tenni annak megakadályozásáért. Nem hagyhatjuk, hogy a civil szervezetek a hatalom áldozatai legyenek. Állítsuk meg ezt a hatalmat, állítsuk meg Orbán Viktort minél előbb, de legkésőbb a 2018-as parlamenti választáson – hangoztatta.

Lemondásra szólította fel Vincze Géza, a Fidelitas alelnöke Fári Jánost az MSZP dunakeszi elnöki tisztségéről, miután kiderült, hogy a politikust jogerősen elítélték.

Vincze Géza az erről tartott szerdai sajtótájékoztatója után az MTI-nek elmondta: felszólítják Molnár Gyulát, az MSZP elnökét is, utasítsa Fári Jánost, hogy hagyjon fel minden közéleti tevékenységgel. A Fidesz ifjúsági társszervezetének alelnöke közölte: Fári Jánost korábban sikkasztásért egy év felfüggesztett börtönbüntetésre, másik két gazdasági bűncselekmény miatt pedig pénzbüntetésre ítélték. Vincze Géza szerint a dunakeszi politikus Hunvald György, Hagyó Miklós, Boldvai László és Simon Gábor társaságához csatlakozott. A Fidelitas alelnöke megdöbbentőnek és elfogadhatatlannak nevezte, hogy az MSZP dunakeszi szervezetét egy jogerősen elítélt politikus vezetheti, akit ráadásul “a megújulás embereként mutattak be a választóknak”.

Az MSZP szerint a kormány az elmúlt hat évben csak az “urizáló fideszes elit családjainak” teremtett jólétet.

Bangóné Borbély Ildikó, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője ezt arra reagálva közölte, hogy Hollik István (KDNP) szerdán arról beszélt: az ellenzéki pártok már többször bizonyítékát adták annak, hogy a magyar családok rájuk nem számíthatnak, és ha rajtuk múlna, idén sem léphetnének előre. A szocialista politikus közleményében azt írta: Magyarország nem erősödik, hanem adósodik, és fuldoklik a kormányzati korrupcióban. Az egyszülős családok csaknem kétharmada él szegénységben, nőtt a dolgozói szegénység, a 7 év alatti gyermekek, több mint 40 százaléka él nélkülözésben, Magyarország pedig a legfrissebb felmérések szerint Európa második legszegényebb országa lett – sorolta. Bangóné Borbély Ildikó szerint tavaly a szociális és családtámogatásokra az év első 11 hónapjában 4,6 százalékkal kevesebbet költött a Fidesz, mint az előző év azonos időszakában. A szocialista politikus nettó százezer forintos minimálbért, a munkaadói terhek csökkentését, a régi nyugdíjszámítás visszaállítását, az energiaárak csökkentését, valamint minden alapvető élelmiszer áfájának csökkentését szorgalmazta.

Ráadás (Fidesz vs. LMP)

A Fidesz-frakció szerint az ellenzék már megint adóemelésért kampányol, amikor a többkulcsos adórendszer visszaállítását követeli – reagált a nagyobbik kormánypárt képviselőcsoportja az LMP szerdai sajtótájékoztatójára. Szél Bernadett, az LMP társelnöke arról beszélt, bár a miniszterelnök korszakváltást ígért az alacsony bérek politikája után, szerinte ez elmaradt, bérfordulat pedig akkor várható, ha ismét többkulcsossá válik a személyi jövedelemadózás, érdemi béremelés valósul meg a közszférában, munkavállaló- és családbarát munka törvénykönyve lesz az országnak, az érdekképviseleti jogosítványok pedig módot adnak a kollektív béralkuk megkötésére. A Fidesz-frakció közleményében azt írta: Szél Bernadett a vállalkozások támogatásáról szónokol, miközben az egész LMP-vel együtt nemmel szavazott az adócsökkentésekre, amelyek a hazai vállalkozások számára lehetővé teszik a béremelést. “Az ellenzékkel ellentétben a kormány csökkenti a munkavállalók és a munkaadók adóit és emeli a béreket” – írja a Fidesz. Hozzáteszik: Európa legalacsonyabb társasági adóját és egyik legalacsonyabb személyi jövedelemadóját biztosítják. A frakció szerint a rendszerváltás óta nem volt olyan jelentős minimálbér- és szakmunkás minimálbéremelés, mint ami idén elkezdődött. A baloldallal ellentétben a közszférában dolgozókat is megbecsüljük, béremelést hajtunk végre az ápolók, szakorvosok, rendőrök, katonák, pedagógusok, szociális, kulturális, és felsőoktatási dolgozók esetében is – áll a közleményben.

 

Szerző: Huppa.hu, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Szabó Zsolt feljelentést tett az offshore-ozás miatt

Ezt közleményben tudatta mindenkivel. A napokban ismét egy hazug lejárató kampány indult személyem, valamint családom …