Home / HÍR / “Egy cigány embertől is lehet bocsánatot kérni, nem szégyen az”

“Egy cigány embertől is lehet bocsánatot kérni, nem szégyen az”

Az történt tegnap, hogy a jobbikos Mirkóczki Ádám (is) bírálta, hogy Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Lungo Drom hétvégi születésnapi rendezvényén dicsérte a szervezetet és méltatta, hogy Farkas Flórián hiteles, botránymentes vezető.

Az sem botrány, hogy büntetőeljárások tömkelege zajlik ellene – vetette fel, aggályosnak nevezve a helyzetet. Az ellenzéki politikus szóvá tette, hogy Farkas Flóriánt mintaként állítják be és ő felelhet az integrációért.

Orbán Viktor miniszterelnök azt válaszolta: ahhoz, hogy egymásnak feltett kérdésre válaszolni tudjon, a minimális szabályokat be kellene tartani, ugyanakkor a Jobbik képviselője valótlanságot állított, ahhoz, hogy bármely parlamenti képviselővel szemben nyomozás folyjon, először a mentelmi jogot kell felfüggeszteni, márpedig ilyen nem történt. Azt kérte: Mirkóczki Ádám kérjen bocsánatot Farkas Flóriántól, amiért alaptalanul vádolta meg.

“Higgye el Mirkóczki úr, egy cigány embertől is lehet bocsánatot kérni, nem szégyen az”

– fogalmazott a kormányfő, aki mind a Lungo Dromnak, mind a Jobbiknak azt tanácsolta, hogy tartsák be a törvényeket és akkor nem lesz baj.

Szerző: Huppa.hu, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Rezeda: Festett föld

Magyar Nemköztársaságunk Karmacs nevű településén, vagy annak határában – ahogyan képünk is bizonyság reá – …