Home / HÍR / Egy Liszt-díjas karmester lett az MMA új elnöke

Egy Liszt-díjas karmester lett az MMA új elnöke

Vashegyi György Liszt Ferenc-díjas karmester a legfiatalabb jelöltként (1970-es születésű), 140 szavazattal lett az MMA új elnöke.

Mellette Marton Éva Kossuth-díjas operaénekest, a nemzet művészét; és Rátóti Zoltán Jászai Mari-díjas színészt, rendezőt és érdemes művészt jelölték a tisztségre az MMA jelölőbizottságának jóváhagyásával. Marton Éva harminchatot, Rátóti Zoltán ötvenet kapott az összesen leadott 226 érvényes szavazatból.

Jankovics Marcell Kossuth-díjas filmrendező, a nemzet művésze az ülésen jelentette be, hogy egy nappal korábban visszalépett a jelöltségtől. Döntését rövid felszólalásában nem akarta kommentálni, ugyanakkor alelnökjelöltként tartott beszédében azt mondta: sem a hatalom, sem a hivatali munka nem vonzza, kritikai szemlélete sem illik egy elnökhöz, de továbbra is szeretne hasznos lenni az MMA számára.

Hogy jó lesz-e ez nekünk? Tekintve az új elnök első szavait, vannak kétségeink, de bármi lehet:

Vashegyi György a feladatok között  kiemelte, hogy Makovecz Imre közéleti örökségének szellemében kell erősíteni a magyar kulturális és művészeti élet határokon átnyúló egységét.
.

Fotó: Zeneakadémia / Mudra László

 

Szerző: Huppa.hu, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Tarlós feladja?

Tarlós István főpolgármester a jelenlegi struktúra és a “nem tisztázott” hatáskörök miatt 70 évesen már …