Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / Egy órát kapott Czeglédy Csaba, hogy átolvasson 600 oldalt

Egy órát kapott Czeglédy Csaba, hogy átolvasson 600 oldalt

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája ügyészi indítványra szerdán három hónappal meghosszabbította Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

 

MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

 

Az már nem volt benne a hírben, 12:14 perckor, Czeglédy kezébe nyomtak egy több mint 600 oldalas nyomozati anyagot, hogy nézze át, majd egy órával később – 13:15-kor – már indultak is vele a tárgyalásra – erről a Sztárklikk írt.

Ekkora terjedelmű anyagot átfutni sem lehet ennyi idő alatt, nemhogy felkészülni az abban leírtakra. Pedig fontos lett volna, hiszen a nyomozati iratokból kellene kiderülnie, hogy mennyire alapos a gyanú, és ezzel összefüggésben mennyire indokolt – fél év után -, újabb három hónapra előzetesben tartani.

Ráadásul, az anyagból pont az az irat hiányzott, amelyik az előzetes letartóztatásának újabb meghosszabbításának ügyészi indoklását tartalmazta volna. Czeglédy Csaba védője is – némi telefonos vita után –, kedden kapta kézhez, a hatalmas köteg iratot.

Amikor a tárgyaláson Czeglédy jelezte a bírónak, hogy nem kapta meg az ügyészi indítványt, a bíró és az ügyész is láthatóan zavarba jött és a helyszínen a kezébe nyomták a több mint tíz oldalas dokumentumot.

Ezt követően, amikor Czeglédy szólt, hogy a tárgyalás elnapolását kéri, de legalább hat óra felkészülési időt szeretne, a bíró felállt és kivonult a teremből. Nem tudni, kivel beszélt, de tíz perc után visszajött és közölte, hogy 24 percet kap…

Azt gondolom, hogy ez a történet tökéletesen jellemzi azt az ocsmány diktatúrát, amit az Orbán-kormány kiépített Magyarországon – jegyzi meg a cikk írója.

 

Szerző: Konczik Márton
Forrás: Sztárklikk

Olvasta már?

Szele Tamás: Az igazság halála

Kérem, reggel kinyitottam a csapot, egy Orbán Flóra jött ki belőle, kinyitottam a konyhaablakot, ott …