Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / Elindították az eljárást Magyarország ellen

Elindították az eljárást Magyarország ellen

Megkapta kedden az EU soros osztrák elnöksége az Európai Parlament elnökének levelét, amiben a képviselőtestület a 7-ik cikk szerinti eljárás megindítását kezdeményezi Magyarország ellen – írja a Bruxinfo.

„Nagyon professzionális módon kívánunk eljárni. Alaposan megvizsgáljuk a dossziét, de túl korai lenne még megmondani, hogy mikor keríthetünk sort az első meghallgatásra” – jelentette ki Gernot Blümel a BruxInfo kérdésére válaszolva.

Frans Timmermans, a Bizottság jogállami kérdésekért is felelős első alelnöke – aki az általános ügyek tanácsának keddi ülését követően nyilatkozott a sajtónak – a lap kérdésére valószínűnek mondta, hogy a Tanács meg fogja keresni és be fogja vonni a Bizottságot a Budapesttel szemben indítandó eljárásba is, jóllehet, a lengyel ügytől eltérően az Európai Parlament volt a kezdeményező.

A BruxInfo korábban arról értesült, hogy Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke nem szándékozik vitát nyitni a szerdai és csütörtöki informális EU-csúcson, Salzburgban a jogállami kérdésekről.

Mint arról beszámoltunk, a magyar kormány megtámadja a szavazás végeredményét.

Szerző: Bruxinfo
Forrás: BruxInfo

Olvasta már?

Szele Tamás: Agyviharkár

Kérem tisztelettel, különös, talán mágneses viharba kerülhetett a hét végén Magyarország, ugyanis egymás után tapasztalhattuk …