Elsőbbségi

A vizes vébé túlárazott költségeihez – és a megvalósulás körülményeihez – képest pitiáner ügynek tűnik, hogy Orbán levelei elsőbbségivel mennének ki azoknak, akik visszaküldték Minden Idők Legsikeresebb Nemzeti Konzultációjának válaszíveit.

A jobb érzésű emberekben már a “nemzeti konzultáció”  kifejezés is kifejlesztett egyfajta feltételes reflexet: elhangzik, és önkéntelen kurvaanyázásba fog mindenki. Egyrészt azért, mert bazisokba fáj ez nekünk, neked is, NER-hívő polgártársam, másrészt aljasak a kérdések, harmadrészt fogalmunk sincs arról valójában, hogy hányan küldték vissza (ez a későbbiekben nyer fontosságot), és hogy egyáltalán: mi volt azokban a borítékokban. Némelyikben használt klozetpapír. Az ellenzék béna kacsa már megint, nem találnak fogást a dolgon, pedig sokan sok helyen feltették az ezidáig költői kérdést: miért nem ellenőrzik a kormány állításait?

Na most az van, hogy Orbán Viktor sk. megköszönné a feladóknak a fáradságot, szokás szerint levélben. Hogy hova a sietség, isten se’ tudja, de a főni állítólag úgy döntött, hogy ezek a küldemények elsőbbségivel menjenek ki.

Ahogy az MTI írja, a Jobbik a múlt héten hozzájutott egy olyan dokumentumhoz, amelyet a postai hivatalvezetőknek küldtek; e szerint a sima levélként érkező küldeményeket elsőbbségiként kell kezelniük a posta munkatársainak. Ez felveti a hivatali visszaélés és a sikkasztás gyanúját is – indokolják, jelezve: különbség van a sima és az elsőbbségi levél feladási költsége között. Kérdésre közölte: 100 ezer válaszlevél esetében több millió forinttal számolnak.

A kormány minden lehetséges fórumon hangoztatott matematikája és a Rogán-minisztérium hivatalos közleménye szerint a május 31-i feladási határidőig 1 680 ezer 933 kérdőív érkezett be. A postai díjszabás szerint egy elsőbbségi levél feladása 155 forint. Ha 155-tel megszorozzuk a megválaszolandó leveleket, 260 millió forint jön ki. Jó, lehet mennyiségi meg fideszes meg orbános meg konzultációs kedvezmény, akármi, az is megeshet, hogy egy csomóan – például a vécépapírosok – lehagyták a válaszcímet a borítékról. De feltételezzük, hogy a maradvány sem kis összeg.

Ez még a nagy állami tolvajláshoz képest is nagyon sok pénz, a feleslegességéhez képest viszont már oltári pazarlásnak tűnik, ami persze nem áll távol a kormánytól, de azért.

Tudjátok, mi a vicces ebben? Hogy az utolsó fillérig a feladók fizetik. Kár, hogy nem tudunk szívből röhögni rajta.

A jobbikosok – akik egyébként ismeretlen tettes (???) ellen feljelentést tettek a Legfőbb Ügyészségen – szóvá tették a postai dolgozók túlterheltségét is, hogy halomban állnak a kézbesítetlen levelek a budaörsi logisztikai központban, a dolgozók fizetése méltánytalan, miközben szakemberhiány van a területen. Kifogásolták azt is, hogy a posta nemcsak hivatását végzi, hanem egyebek mellett befektetések, biztosítások, sorsjegyek értékesítését is.

Van itt még valami.

A napokban vált hivatalossá, hogy a Magyar Posta kezeli ezentúl az  ital- és áruautomaták  felügyeleti rendszerét. Kétségünk sincs afelől, hogy mindezért elég sok pénzt kapnak. Lehet, hogy úgy jártak, mint  Tanú szerencsétlen sorsú főszereplője?

Tudja, Pelikán elvtárs, egyszer majd kérni fogunk magától valamit.

 

Szerző: IMHO
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Sajtóügyi vétségek

Kérem, sok érdekes dolog történt tegnap, némelyek különösek, mások csodálatosak voltak, megint mások meglepőek, épp …