Home / HÍR / Eltűnt az Interpol igazgatója – Kínában

Eltűnt az Interpol igazgatója – Kínában

A franca hatóságok jelentése szerint eltűnt az Interpol igazgatója, Meng Hung-vej, aki szeptember végén utazott Kínába.

Azóta nem adott magáról életjelet, a felesége jelentette be az eltűnését, miután napokig nem tudták vele felvenni a kapcsolatot. Meng helyettes közbiztonsági miniszter volt Kínában, mielőtt kinevezték az Interpol élére.

Apropó, Interpol…

Horvátország 2018 augusztusában ismét azt kérte az Interpoltól, hogy újítsa meg a Mol elnök-vezérigazgatója ellen korábban kiadott körözést. A horvát rendőrség a kérelmét azzal indokolta, hogy az Európai Unió Bírósága júliusi döntése szerint az uniós tagállamok igazságügyi hatóságai kötelesek határozatot hozni a részükre továbbított minden európai elfogatóparancs ügyében, annak végrehajtása nem tagadható meg azon az alapon, hogy az ügyészség megszüntette a büntetőügyben folytatott nyomozást, amelynek során az érintettet tanúként kihallgatták. A magyar Fővárosi Törvényszék augusztus 23-án ismét megtagadta az európai elfogatóparancsot. Csütörtökön megkezdődött a horvátországi egyesített per Ivo Sanader volt horvát kormányfő és az ő megvesztegetésével vádolt Hernádi Zsolt Mol elnök-vezérigazgatója ellen a Zágráb megyei bíróságon. (MTI)

Szerző: Huppa, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Szele Tamás: Agyviharkár

Kérem tisztelettel, különös, talán mágneses viharba kerülhetett a hét végén Magyarország, ugyanis egymás után tapasztalhattuk …