Home / HÍR / Ez csak egy fokkal jobb, mint a tegnapi rózsafüzérezés

Ez csak egy fokkal jobb, mint a tegnapi rózsafüzérezés

A továbbiakban a Miniszterelnökség közleményét osztjuk meg kedves olvasóinkkal. Megismételjük: a Miniszterelnökségét. 2017-ben. Mondjuk, legalább nem Magyarországon, hanem a lengyeleknél hangzott el. Azok meg szívósak.

“Szent László alakja irányt mutat az identitásválságban szenvedő Európa számára.

Karizmatikus történelmi hősünk, Szent László király alakja azért fontos ma számunkra, mert az identitásválságban szenvedő Európában meghatározó irányt jelöl – hangsúlyozta Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára a “Szent László nyomában” címmel megrendezett nemzetközi tudományos konferencián kedden Varsóban, a Wisinszky Bíboros Egyetemen.

A helyettes államtitkár kiemelte: Magyarország egyik legnagyobb tiszteletének örvendő királya, Szent László 1040 körül Lengyelországban született, valahol azon a középső-déli vidéken, ahol Szent II. János Pál pápa is. Hozzátette: a Kárpát-medence területét felölelő Magyarországot ő tette végleg keresztény állammá, alakja évszázadokon át példakép volt.

Szilágyi Péter rámutatott: Magyarországon 2017-ben azzal a céllal hirdették meg a Szent László-évet, hogy a lovagkirály életműve és szellemi hagyatéka által a közép-európai összefogást még erősebbé tegyék. Hozzátette: “Nagy örömünkre szolgál, hogy Piotrków Trybunalskiban, Krakkóban, Jarosławban és Kielcében is voltak Szent László-évhez kötődő programok, akárcsak Budapesten, hiszen Szent László a magyarországi lengyelek védőszentje is.

A helyettes államtitkár kiemelte: Szent László alakja szemben áll a mai dekadens, önmaga kultúráját semmibe vevő, múltjával és jövőjével nem foglalkozó liberális nyugat-európai mentalitással. Úgy fogalmazott: “Nagy királyunk öröksége a bátor cselekvőerő és a keresztényi szeretet értékvilága. Az önfeladással szemben az önvédelem. A parttalan multikulturalizmussal szemben a nemzeti büszkeség. Felelőtlenség helyett felelősségvállalás. Brüsszel helyett Visegrád.”

Szilágyi Péter hangsúlyozta: rajtunk, közép-európaiakon, rajtunk, visegrádiakon is múlik, hogy mi lesz kontinensünk jövője. Hozzátette: “Rajtunk áll hagyjuk-e évszázados küzdelmekkel megszerzett szabadságunkat aláásni. Szent László szilárd identitása, élete, munkássága ebben mutat számunkra irányt.”

 

Ekkor Szent László leszállt a lováról, lassan letérdelt, és belesírt a hermájába.

Szerző: Huppa.hu, MTI, MTI OS
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Tarlós feladja?

Tarlós István főpolgármester a jelenlegi struktúra és a “nem tisztázott” hatáskörök miatt 70 évesen már …