Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / Ez is csak nálunk történhet meg!

Ez is csak nálunk történhet meg!

Polgárné Vida Juditot bízta meg a Fővárosi Törvényszék elnöki feladatainak ellátásával Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke – tudatta a hivatal sajtóosztálya hétfőn közleményben.

Ha ismerős valahonnan a név, az nem a véletlen műve.

A Kisbíró-ügy

A Fővárosi Törvényszéknek volt egy havi rendszerességgel megjelenő hírleve, amelyből a bírák rendszeresen tájékozódhatnak az őket érintő fontos intézkedésekről. Így született meg annak idején a „Kisbíró”, majd 2013-ban ebből a hírlevélből hirtelen mintegy 60 oldalas, színes-szagos bulvármagazin lett. Ez lett a veszte, mert a HVG-nek feltűnt a dolog, és feltettek ezzel kapcsolatban egy sor kérdést (a választ először megtagadták), de ha már így felhorgadt ez a dolog, el is olvasták. Ekkor derült ki, hogy a szerkesztő,  bizonyos Polgárné Vida Judit – aki egyben a Fővárosi Törvényszék egy éve kinevezett elnökhelyettese volt ekkor –olyan cikkeket jelentetett meg a saját neve alatt, amelyeket nem is ő írt, hanem Paulo Coelho és egy Jean Kittson nevezetű ausztrál írónő. Meg nem erősített források szerint Polgárné Vida Judit – az elnök felszólítása dacára – először nem kívánt lemondani. Később mégis megtette. Forrás

2013-ban a Szily ezt írta a dologról:

“Az egész sztori abszurd meg szupervicces, de abba azért ijesztő belegondolni, hogy az ufóagyú Polgárné emberek sorsáról dönthetett, és dönthet ezután is, mert persze bíró marad, csak máshol, sőt állítólag felfelé bukik, az Országos Bírói Hivatalig.”

És tényleg. Van kérdés?

Az egy éves megbízásra egyébként azt követően került sor, hogy a törvényszéki elnöki álláshelyre kiírt pályázat másodszor is eredménytelen lett, így Handó Tündének lehetősége adódott arra, hogy valakit kinevezzen.

Szerző: Huppa, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Viszlát, Andy!

A politikai vezetés egyik pillanatról a másikra felszámolja Vajna két és fél éven keresztül összerakott …