Home / HÍR / Ezt vetette Dobrev Klára jegyzőkönyvbe ma a kecskeméti bíróságon

Ezt vetette Dobrev Klára jegyzőkönyvbe ma a kecskeméti bíróságon

Tanúként hallgatták meg Gyurcsány Ferenc feleségét, az Altus Befektetési és Vagyonkezelő Zrt.-t és az Altus Portfólió Kft.-t vezető Dobrev Klárát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságán pénteken a Czeglédy-üggyel kapcsolatban.

Dobrev a meghallgatáson elmondta, hogy az eljárást egy politikai alapú lejáratókampány részének tekinti, amely felhasználja az ügyészség és az adóhatóság intézményeit is. Ezt az is bizonyítja, hogy a nyomozók egyetlen olyan kérdést sem tudtak feltenni, amelyre a választ ne ismerték volna már a nyomozati anyagokból.

Dobrev Klára a meghallgatásán az alábbiakat kérte jegyzőkönyvbe venni:

Önmagában azt, hogy Czeglédy Csaba ártatlan vagy sem, nem tudja és nem is tudhatja. Csak ügyvédként állt kapcsolatban Czeglédyvel, akit jó ügyvédnek tart, hiszen a Fidesszel szembeni perek túlnyomó többségét is megnyerte. Nem tartja kétségesnek, hogy Czeglédy szemben áll Orbán rendszerével, és sikeresen küzd ellene. Mint mondta, tart tőle, hogy valójában ez Czeglédy legfőbb bűne. Azt is biztosnak tartja, hogy az, hogy a fideszes többségű Országgyűlés határozatban dönt egy ember bűnösségéről, a jogállam megcsúfolása.

Dobrev Klára a meghallgatását követően egy rögtönzött sajtótájékoztatón  nagy bajnak nevezte, hogy az ügyészségről vagy a nyomozóktól folyamatosan szivárognak ki adatok és iratok a kormánypárti sajtóhoz, de azt még nagyobb bajnak tartja, hogy a kormánypárti sajtó hamarabb értesült az idézéséről, mint ő maga. Azt pedig a cinizmus netovábbjának nevezte, hogy ezek után az ügyészség nem tartja szükségesnek, hogy akár szolgálati titoksértés miatt vizsgálatot indítson. Véleménye szerint mindez jól bizonyítja, hogy a tanúkihallgatásnak nem volt más célja, mint hogy “a média készíthessen egy képet az Orbán-kormány egyik legádázabb ellenfelének, Gyurcsány Ferencnek a feleségéről, ahogy éppen bemegy egy büntetőüggyel kapcsolatban a NAV-ra”.

Kérdésre még elmondta, nemcsak Czeglédy Csabának nyújtottak segítséget, hanem a törvényesség keretein belül másoknak is, akik hozzájuk fordultak.

Szerző: Huppa.hu, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

POST IT: Két év alatt 118 millió forintot csorgattak át a POSZT vezetői a saját cégükbe

Nemrég hír volt, hogy három évre megújították a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) vezetésének mandátumát. …