Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / Fábián András: Fel a fejjel!

Fábián András: Fel a fejjel!

Lezajlott a kereszténydemokráciára esküdött parlamenti 2/3 öntömjénező, önelégült első pár napja. Megalakult, aminek meg kellett alakulnia, felesküdött, akinek fel- és megesküdött, akinek meg kellett esküdnie. Elfoglalta helyét a tisztelt ház sok régi és új tisztségviselője, és a többé már nem irányítani, hanem vezetni akaró vezető is elpuffogtatta unalmas közhelyeit, szellemesnek szánt kiszólásait és semmitmondó fejtegetéseit a világról. Vizionált is, ahogy kell. Most épp nem 1 millió magyar munkahely volt napirenden (az eredmény állítólag 800 000, de nem tudjuk, hogy közmunkát, vagy külföldi munkahelyet teremtettünk-e), hanem a „mennyország projekt”. Ennek egészen pontosan 12 év a bekerülési ideje. Koromnál fogva, ha nem is Magyarországét, de a saját mennyországomat lehet, hogy addigra mindenképpen meglelem.

Félre azonban a kishitű önsajnálattal! Ország dolgában járunk, nincs helye kicsinyes köldöknézésnek! Már ami engem illet. A választási vereséget követően azonban nagyon sokan adresszáltunk olyan tartalmú üzeneteket a komplett magyar ellenzéknek, pártot, szavazókat és képviselőket egyként említve, hogy történelmileg megbuktak, hogy vesztesek, hogy végük. Ők. Nem mi együtt. Ők. Hiába szabadkoztak, hogy ők tették a dolgukat, csak a választók nem hozták a számokat – hitelük lassan, de biztosan a nulla felé konvergál. Az általános zavarodottságra jellemző, hogy még ez a – valójában nyilvánvaló csaláson alapuló – meggyőző vereség sem szolgáltatott elegendő alapot ahhoz, hogy végre, bejutva a Parlamentbe, egymás kezét keressék, egymás vállának feszítsék a vállukat. Ki erre, ki arra. Volt, aki bement, volt, aki nem, volt, aki tapsikolt a győzőnek, volt, aki nem tapsolt még a saját erőnek sem. Volt aki, megszavazta a miniszterelnököt és volt, aki nem. Olyan is volt, aki gratulált neki, meg olyan is, aki nem.

Szép dolog a sokszínűség. Van, ahol ezt a fajtáját mimikrinek hívják. Segít feltűnés nélkül, harmonikusan beilleszkedni a környezet biztonságot ígérő színvilágába, s abban elvegyülni.

Nem csoda, ha ezek után a triumfáló megmondó emberek meg is mondják nekünk, nekik a tutit. És amit mondanak, abban sok minden van, csak éppen az ellenfél tisztelete, a partnerség, a hazáért való közös felelősség kinyilvánítása nincs benne. Van viszont lefitymálás, földbedöngölés, hazaárulózás, kioktatás, pusztító gőg és mindenféle negatív, rossz szájszagú emóció. Ki tudná mindezt lajstromba szedni?

Két megnyilatkozásra azonban mégiscsak érdemes lenne végre felfigyelnie az ellenzék pártjainak. Az egyik a nagybajuszú házfelügyelő szózuhataga, amelyből mindössze két „gondolatot” emelnék ki. Az egyik: aki nem a Fideszre szavazott, az “intellektuálisan üres, morálisan értékelhetetlen”. A másik pedig így hangzik: nem a kormányzatnak kell a megosztottság felszámolása érdekében gesztusokat tennie, hanem a „bal bunkóknak”.

Megszokhattuk volna már, hogy Kövér úr megszólalásainak kevés közük van a realitásokhoz, még kevesebb a normálisnak nevezhető emberi kapcsolat-rendszerekhez. Úgy is mondhatnám, hogy amikor ő szól, mintha egy lassan, de megbízhatóan elbutult barlanglakó remete huhogna kifelé a külvilágtól óvó, látszólagos biztonságot nyújtó odúja mélyéből. Nem lát ő ki onnan, és nem hall semmit a külső zajokból, ami ott a lenti sötétségben befolyásolhatná képzelgéseit a világról. Ha nem így lenne, akkor efféle balbunkós megszólalásai után bizonyosan önvédelmi fegyvere után matatna, és azt csak éber testőrei csavarhatnák ki kezéből, mielőtt valami jóvátehetetlen történne. A hajdani párttörténeti intézeti munkatárs, vöröskatona-unoka másképpen hogyan is tudná épp ésszel túlélni saját baromságait. Bocsánat a szóhasználatért! Tudjuk be ezt is egy intellektuálisan üres bal bunkó, morálisan értékelhetetlen értékítéletének, aki mellesleg egy a közel ötmillióból, aki nem Kövér árnyékvilágára szavazott.

A végére hagytam Kocsis Mátét, az ifjú szószátyárt, aki kikotyogta és megerősítette a Fidesz programját, ami valójában nem a mennyország felé vezető út jószándékkal való kikövezése. Éppen ellenkezőleg. Kocsis szerint immár véglegesen sikerült leszámolni ellenzékkel. Igazítsuk ki most is gyorsan a heveskedő ifjút. A választások során ugyanis, a pártlistás eredmények alapján, a Fidesz-KDNP 2 559 198 szavazatot kapott, ami 48,8 százalékos eredmény. A Fidesz-KDNP ellen viszont 2 millió 687 ezren, csaknem 130 ezerrel többen szavaztak. Közel 3 millió ember pedig továbbra sem vett részt a szavazáson. Vagyis ez a győzelem is pontosan olyan, mint a Fidesz győzelmei általában: számukra meggyőző, a többiek meg nem számítanak, hiszen a szabályokat ők fogalmazzák meg a mindenkori szűk pártérdekeknek – és már régen nem a nemzeti érdekeknek! – megfelelően.

Ennél is fontosabb azonban, amit Kocsis Brüsszellel kapcsolatban megfogalmazott. Jelesül azt találta mondani, hogy a Fidesznek (Orbánnak) mostantól már nem az ellenzék, hanem Brüsszel az igazi ellenfele. Tekintsünk most el attól, hogy Kocsis egyelőre még csak a Soros-törvény tervezetét terjeszti a 2/3 elé (tudjuk, hogy az ellenzék véleménye nem számít). El fog jönni a pillanat, amikor Soros helyébe kizárólagos hatállyal Brüsszel lép, és beterjesztik a kilépésünkről szóló törvényjavaslatot. Mert ha Orbánnak – és ezt tőle magától tudjuk – valaki az ellenfele, akkor az első adandó alkalommal ő azt megsemmisíti.

Ha tehát az ellenzék meg akarja mutatni tényleges erejét és eltökéltségét, ideje lenne megkezdeni egy intenzív mozgósító kampányt egy napról napra aktuálisabb népszavazás lebonyolítására. A kérdésnek valami ilyesminek kellene lennie: „Egyetért-e ön azzal, hogy a mindenkori magyar kormány csak népszavazás felhatalmazása alapján dönthessen az Európai Unióhoz való tartozásunkat érintő bármilyen kérdésben.” (Ez az Európai Parlamenti választásokat megelőzően kiváló kampánytéma is lenne az ellenzék számára a Fidesz Brüsszel-ellenes politikáját illetően, jegyzem meg csendben.)

Nem mellékes, hogy amennyiben a Fidesz ezt a népszavazást megpróbálja megakadályozni, vagy kijátszani, azzal elárulja önmagát. Amennyiben a Fidesznek valóban fontos Magyarország Európához való tartozása, mint ahogyan ezt mindig hangoztatja, akkor ennek a népszavazásnak az élére kell állnia. Vagyis: Magyarország ezzel a politikai akcióval mindenképpen csak nyerhet.

 

Szerző: Fábián András
Forrás: Huppa

Olvasta már?

POST IT: Két év alatt 118 millió forintot csorgattak át a POSZT vezetői a saját cégükbe

Nemrég hír volt, hogy három évre megújították a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) vezetésének mandátumát. …