Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / Fábián András: Listák pedig vannak

Fábián András: Listák pedig vannak

Ha demokrata vagy – szavazol!

 

Felgyorsultak az események. Nyugodtan elmondhatjuk. Benjamin Netanjahu látogatásának közeledtével a kormány igyekszik magát szalonképes haptákba vágni. Megnyugtatóan hatott, hogy Bibi egy laza gesztussal leintette Izrael budapesti nagykövetét, aki nyilván nem saját kútfejéből szólalt meg Főgonosz Soros György látványos magyarországi felmagasztalása, és ennek nyilvánvaló antiszemita hatásai miatt. Mellékesen nem jósolok ezek után nagy jövőt őexcellenciájának, de ez legyen a hiperaktív zsúrpubi külügyminiszterünk és izraeli kollégájának problémája.

Úgy tűnt, hogy mindenkinek szóltak, nyugi legyen, semmi zsidózás, semmi sorosozás, plakátokat leszedni. Vizes VB, Netanjahu, 6 milliárd fürkész szem tartja szőrös kezét a nemzet verőerén. Derűs, kiegyensúlyozott, magyar nemzet képét felmutatni! Az Európai Unió legbrummogóbb hajtómotorja felbőg! Visegrádi négyek a toppon! Virágbaborulás, Vizilili, Vizilali (rémisztő fantáziátlanság!) indul!

Jól állunk. A lehető legtöbb pénzt sikerült lenyúlni. Ha holnapután délután lesz a megnyitó, akkorra vélhetőleg minden el is készül (Nem reggel! Reggel még nem jó!). Láttam, hogy ma már profi ívhegesztők fixálták a csatorna fedeleket is (addicionális fél milliárdba fog ez még fájni nekünk). Viszont a csatornapatkány terroristák csak a dunai kiömlőnyílásokat használhatják majd. Budapest annak rendje és módja szerint bedugult, rakpart lezárva, totális a káosz. És még sehol a magas vendég, sehol a nagyérdemű nemzetközi közönség. Látványtervezés a világ, s látvány benne minden férfi és nő.

Már-már simulni kezdtek az idegek, Orbán talán bedobott pár felest is a menedzsertablettára a jó minőségű házipáleszből. „Mibe fog ez a Bibi nekem kerülni?!” – gondolhatta, miközben helyrerántotta sliccének zipzárját a rogyasztott nadrágon, zsebre dugott kezével melléig rántotta azt, majd belőtte a nyakkendőjét, megigazította leverjét, leporolta zakóujját és megnyalogatta a szája szélét. Mindezt fél perc alatt ötször. Mikor ez a diplomáciai nyilatkozat-téma kiegyenesedett, megérezte ő rögtön a csapdát, hiszen tudja, hogy Benjamin kolléga be fogja nyújtani a számlát. Bibi sem ma kezdte az ármánykodást. Mégis, már-már megszállhatta volna a bódult nyugalom ezt a mi miniszterelnökünket, amikor a nyári verőfényben beballagott a mennykő. Az Ifjú Kereszténydemokraták Szövetségének megint elfelejtettek szólni. Meg a Válasz.hu nevű orgánumnak, de legalábbis a főszerkesztőnek meg a Szőnyi Szilárd kollégájának.

Előbb az IKSZ kért szót (Ez az IKSZ egy olyan ütős, szellemes, rövidítés, mint amilyen mulatságos az egész, kb. ezer tagot számláló élcsapat, meg az, ahogyan igyekszik magát komolyan venni). Most is egy korszakalkotó ötlettel hallatott magáról: vonják vissza Soros György budapesti díszpolgári címét, mert méltatlan rá. Gondolom, célirányos és alapos kutatásaik eredményeként világossá vált számukra, hogy van sok más alkalmasabb ember Sorosnál. Ő ebben a mi fővárosunkban csupán egyetemet alapított, több százmillióval stafírozta ki a társadalom számára az IKSZ-nél ezerszer (szerény becslés) hasznosabb civil és nem civil szervezeteket, valamint a fővárost és a kormány cseppet sem jeles számos tagját. Ez utóbbi – megjegyzem – elpocsékolt pénz volt. Azóta kiderült: Tarlós például nem is adott volna neki díszpolgári címet. Ez engem megnyugtatott kissé, mert szerintem azért elég snassz Tarlóstól bármit kapni vagy elfogadni.

De ezzel nem lett vége. Most kezdődött csak az igazi zsidózás – pont, amikor túlmozgásos miniszterelnökünk szerint éppen abba kellett volna hagyni nagyhirtelen. Lázár persze megmondta, hogy bármit mondhatnának, az mindig ugyanoda futna ki. Pedig akárki meglássa, nálunk ugyan nincsen antiszemitizmus. Hiába forogna fenn a nemzeti igény esete. Ez volt a vezéri instrukció.

Erre mi történt?! Jött ez a Szőnyi Szilárd nevű személy a Válasz.hu-tól, és nagy suttyomban belerottyantott a pincerendszer ventilátorába. Szőnyi úr ugyanis, felbuzdulva az IKSZ úttörő szerepvállalásán, rögtön indíttatva érezte magát, hogy lelkesen tanácsot adjon az ifjú klerikálisoknak, mint az élősdi díszpolgár-mentesítés önkénteseinek. Össze is szedte nagyhirtelen, hogy kik még azok a további alkalmatlan személyek, akiktől meg kell vonni a kitüntető címet, de íziben.

A szerző olyan jó érzékkel válogatta össze jeleseinket zsidó honfitársaink köréből, hogy még csak kétségünk sem lehet a hovatartozás és a mögöttes szándék mibenlétéről. Az is rögtön nyilvánvalóvá válik, hogy a téma avatott ismerőjével állunk szemben. Szegény Zoltai Gusztáv külön is kipécézésre kerül, mint kancellária-tanácsadó, és hajdani Mazsihisz-elnök. Neki még a KDNP Izraelita Műhelyéhez való csatlakozás lehetőségét is felajánlja a szerző, ami biztosan egy roppant jó poén. Mivel azonban nem vagyok járatos papi körökben, ezért megengedem, hogy az ajánlat akár komoly is lehet. Zoltai úr egyébként, lássuk be, remek társaságban van: Fischer Ádám karmester, Heller Ágnes filozófus, egyetemi tanár, Konrád György író, Nádas Péter író szerepel még a listán. A díszpolgárságtól megfosztandók listáján. E listán első helyen kellene szerepelnie, bár az ő nevét – valószínűleg hanyagságból – nem írta ide a szerző, Kertész Ákosnak, akinek úttörő szerep jutott a tisztességtelenítési eljárásban.

Szőnyi úrról tudni kell, hogy a Stumpf István és Nyerges András többségi tulajdonosok által irányított, Infocenter.hu Média Befektetési Zrt. tulajdonában lévő, vagyis a nagyon kormány közeli orgánum, a Heti Válasz alkalmazásában áll, egészen pontosan annak társszerkesztője. És most már azt is tudnunk kell róla, hogy nevéhez köthető a bizonyos szempontból nem kívánatos zsidó honfitársaink összeírásának megkezdése is. Egy kormány közeli lapnál látja el felelősségteljes feladatát. Nevezett kormány pedig – mint tőle magától tudjuk – nem antiszemita, sőt nem is tűri az antiszemitizmust (csupán a zsidók túl érzékenyek, de hát arról, ugye, a kormány nem tehet).

Azt írja Szőnyi úr az IKSZ felé tett ajánlásában, „legyünk következetesek, és ne álljunk meg félúton!”

Én meg azt mondom, hogy most azonnal álljanak meg. Szőnyi úr is és az IKSZ is. Mielőtt már túlságosan késő lenne. Mielőtt még nagyon belejönnének a listázásba, és megkezdenék a listán szereplők begyűjtését is.

Megállni! Ne tovább!

Szerző: Fábián András
Forrás:

Olvasta már?

Szijjártó megint beleszállt Ukrajnába

Ukrajnáról bebizonyosodott, hogy az egyik leginkább féltve őrzött európai értéket, a kisebbségek védelmére vonatkozó jogszabályt …