Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / Fábián András: Várkert bazár

Fábián András: Várkert bazár

 

Tisztelt egybegyűltek! Híveim! Lelkes barátaink! Köszöntelek benneteket. Aki még esetleg nem ismerne – van-e ilyen ember Magyarhonban? – (a közönség soraiban derültség) Balog Zoltán vagyok, miniszter és lelkiatya. Nem is szaporítanám a szót. Jöjjön, akire mindannyian várunk, az én lelki gyermekem. Hölgyeim és Uraim! Orbán Viktor! Magyarország miniszterelnöke! (taps, itt-ott éljen, bravó, halljuk). Egyúttal tájékoztatom az egybegyűlteket, hogy a sajtót ugyan nem engedtük be, de felkértük Schmitt Pál elnök urat, hogy vezesse a jegyzőkönyvet. Azt majd megkaphatják (hangos nevetés, taps).

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Köszöntöm önöket itt, a szépen felújított Várkert bazárban. Az igazgató úr megnyugtatott, hogy az aláállványozott álmennyezet jól tart, bennünket baj már nem érhet. (Élénk derültség, mozgolódás, egyesek a plafont nézik, vajon tényleg elég erős lesz-e). Elmúlt egy esztendő, megint itt vagyunk, és még itt vagyunk, ismétlem, még itt vagyunk, hogy számot adjunk arról, mit értünk el egy év alatt, és az egész elmúlt nyolc évben. Nem készültem hosszú beszéddel, eredményeink önmagukért szólnak. El kell azonban mondanom önöknek, hogy nagyot fordult a világ, mióta lassan nyolc éve magunkhoz ragadtuk a hatalmat. Az addig zavartalannak látszó állóvíz, amelyben az előző kormányok bűnös módon dagonyáztak, azóta jócskán felkavarodott. Összecsaptak a hullámok felettünk, sötét felhők szállnak Brüsszel felől, a vérszomjas Soros György eláraszt bennünket migránsokkal, és most még az Egyesült Nemzetek Szervezete is feszegeti ezt a kérdést. Persze az ENSZ is Soros megrendelésére teszi, amit tesz. Ne feledjük, hogy az ördögi Soros már Afrikából betelepítendő milliókban gondolkodik. Megkérem a mellette ülőket, szóljanak Andy Vajnának, hogy legalább ne horkoljon! (elítélő morgás, Vajna úr felugrik és szivarra gyújt). A világ szembe jön velünk, ismétlem, szembe jön velünk, de mi kitartunk, nem hátrálunk. Nem tehetjük, ismétlem, nem tehetjük, mert mindazok, akik itt ülnek, és azok is, akik még nem ülnek, de ránk szavaznak, számítanak ránk, hiszen számunkra és számukra mi vagyunk a szabadság.

Ha az elmúlt nyolc év eredményeiről kell számot adnom, hosszú a lista. Azért megpróbálom. Az állami bevételeket sikeresen becsatornáztuk a pártkasszába. Kialakítottuk azt a minden fél számára megbízható százalékarányt, amiért már érdemes pályáztatni és pályázatot nyerni. Az ügyészség és a rendőrség teszi a dolgát. A halálbüntetést ugyan még nem sikerült visszaállítanunk, de aki kényelmetlen, azt rezzenéstelen tekintettel helyezzük előzetes letartóztatásba. Megteremtettük a magyar nagytőkés osztályt (a padsorokban fészkelődés, elégedett morgás), ők is tudják, hogy kinek kell ezért hálásnak lenni. Aki esetleg nem tudná, az megbánja. Büszke vagyok arra, hogy mindeközben engem nem érhetett az a vád, hogy akár egy fillér közpénz is tapadna a kezemhez. Nem vagyok, ismétlem, nem vagyok vagyonos ember (a teremben jóleső derültség), üzlettel én, ismétlem én, nem foglalkozom. Megteszik ezt helyettem mások, hozzáértőbbek. A haza minden előtt, mondta a költő, de az sem baj, ha mi sem maradunk le tőle (derültség). Dolgunkat persze nehezíti a nemzetközi migráció, ezért intézkedéseket kellett bevezetnünk a nem kívánt népesség-keveredés csökkentésére. Csak azokat engedjük be, akik ezt jól megfizetik nekünk, ismétlem nekünk (derültség), és akik ránk szavaznak. Őket meg mi fizetjük meg jól, persze a költségvetés erre jól elkülönített részéből. Vannak, akik amiatt ágálnak, hogy miért drágább az energia nálunk, és miért kell nekünk a hagyományos energiahordozókat és a baromi drága atomot preferálni. Mások roppant szimpatikusan azt mondják, hogy a választóinkat szállító egyházakat és az értünk szurkoló külföldi focicsapatokat támogató karitatív tevékenységünk finanszírozása elvi kérdés a számunkra. Ismétlem, számunkra. Ehhez pénzre, ismétlem sok pénzre van szükségünk. Ehhez is. Nekünk.

Nem lehetünk elégedettek, nem minden mutató jó, ismétlem, jó. Ha kapunk még négy évet, akkor minket már soha senki nem tud megdönteni, ezt garantálom. Akkor meg kit érdekelnek már a mutatók?! Ugyan, kérem. Különben is, ha bármi van, ha önöknek bárki bármiért szemrehányást tenne: mi meg tudjuk indokolni a nehézségeinket. Nekünk ellenségeink vannak, mi ellenünk össze van esküdve. Mondjuk csak ki nyíltan, nem kertelve: bajaink forrása Soros György, az ő terve, a nemzetközi migráció és az ENSZ és persze Brüsszel. Ismétlem, Soros György. (Vajna úr leesett a székről).

Készüljünk, nagy feladatok állnak előttünk. Aki ebben nem társunk, az a mi ellenségünk. Aki az ellenségünk, az nem része a nemzetnek. Aki minket a hatalomból el akar távolítani az Soros embere, az a kerítés ellensége. A kerítés jó, Soros rossz!

Mindannyiunk biztonsága érdekében a rendőrség állandó készenlétben áll. Az egyre növekvő terror veszély miatt hamarosan be fogjuk tiltani a demonstrációkat, a szavazókörök bezárásának lehetséges módozatairól a gondolkodás ugyancsak megkezdődött. Minden esetre, ha adhatok önöknek egy jó tanácsot, és kérem, ezt fogadják meg: ha bármi baj történne, kórházba ne menjenek. A sürgősségit meg messze kerüljék el. Tapasztalataim szerint a kijáró orvos előbb érkezik és hatékonyabb. Legalább is könnyebb túlélni.

Azzal szeretném zárni, de nem befejezni (derültség), hogy eredményeink önmagukért beszélnek. Nem kell erre sok szót fecsérelni, hiszen közismerten szerények, hangsúlyozom, szerények vagyunk. Leginkább a sikereinkre. Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok.

(Standing ovation, hosszú taps).

Szerző: Fábián András
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Rezeda: Festett föld

Magyar Nemköztársaságunk Karmacs nevű településén, vagy annak határában – ahogyan képünk is bizonyság reá – …