Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / Félmilliárd dolláros magánrepülője lett hirtelen a török elnöknek

Félmilliárd dolláros magánrepülője lett hirtelen a török elnöknek

Recep Tayyip Erdogan állítólag ajándékba kapott egy félmilliárd dollárt érő luxusrepülőt a katari emírtől – írja a Kitekintő.hu.

Az úgy történt (mint a mesében – huppa), hogy Törökország érdeklődött az 500 millió dollár értékben eladásra kínált repülőgép iránt, de amikor a katari uralkodó erről tudomást szerzett (hopp – huppa), mindenféle ellenérték nélkül odaajándékozta a török elnöki hivatalnak – mondta el Erdogan a sajtó képviselőinek, a Hurriyet beszámolója szerint.

A világ legnagyobb és legdrágább magángépéről van szó: a repülőn több díszes szalon és lakosztály is található, valamint rendelkezik saját kórházzal is.

A  ajándékozásáról szóló kezdeti beszámolók felkorbácsolták az indulatokat, legfőképpen azért, mert Az ellenzék azonban úgy véli, Erdogan mégiscsak megvásárolta a Boeing 747-8i típusú luxusgépet. Ennek kivizsgálása érdekében a legnagyobb ellenzéki párt hivatalos lépéseket is tett, Gamze Tascier parlamenti képviselő rá is kérdezett Fuat Oktay alelnöknél a gép árára.

A török államfő költekezései már régóta ellenzéki támadások kereszttüzében állnak, akik azt állítják, hogy értékes forrásokat pazarol el olyan dolgokra, mint a Versailles-nál négyszer nagyobb elnöki palota, vagy a luxusjárművekből álló flották. Erdogan ezekre úgy reagált, hogy

a palota a kormányé, nem az övé, és amikor a török állam tekintélyéről van szó, nem számítanak a költségek.

 

Szerző: Kitekintő
Forrás: kitekintő.hu

Olvasta már?

Pitiánerek

Az MTI úgy hozta le a Magyar Tudományos Akadémia közleményét arról, hogy hatalmas nemzetközi sikert …