Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / Földes Péter: Felhívtam Ádert

Földes Péter: Felhívtam Ádert

Nem volt otthon az Áder, éppen a világ megmentésén ügyködött. Magyarország kis tétel neki, nagyobb távlatokban gondolkodik. Valamelyik alkutyájával tudtam beszélni, nála hagytam üzenetet.

Közöltem vele, jó lenne, ha seggbe rúgná a főnökét. Mert ami ma itt van, az szégyen. A legfőbb szégyen persze az, hogy Áder János hallgat.

Nem a melegek, és nem a menekültek miatt, mondtam az alkutyának. Nem is a zsidók, vagy a szegények miatt. Minden tisztességes magyar ember miatt. Akik nem egy gyűlölködő, hanem egy normális országban szeretnének élni. Olyanban, ahol a mostaninál jóval kevesebb a kirekesztés, ami meg mégis van, azt nem növeli tovább a kormány.

Azután a Legfelsőbb Bíróság elnökét is felhívtam, a legfőbb ügyészt, és még egy csomó mindenkit. Pártvezetőket, nagy lapkiadók igazgatóit – utóbbiakat azért, hogy ne adjanak helyt újságjaikban a gyűlöletnek. Nem csak a nyílt uszításról van szó, mondtam nekik, hanem a sunyi, sorok között megbúvó csúsztatásokról. Elhallgatásokról, mellébeszélésekről, maszatolásokról. Ha nem lépnek fel ez ellen, ők is bűnösökké válnak. Már most is azok, de talán még javíthatnak a besorolásukon.

És most lassan befejezem ezt az írást. Melynek a végén bevallom, hogy az egészet én találtam ki.

Jó lett volna jobbat, szebbet, vidámabbat kitalálni. Kevésbé izgalmasat, gondtalanabbat.

Mindegy, majd legközelebb.

Szerző: Földes Péter
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Szele Tamás: Forró drót

– Halló, itt Donald Trump. Orbán Viktort keresem. – Halló, itt Micike. – Kicsoda? – …