Home / VÉLEMÉNY / Földes Péter: Mogyorók és mogyoróbbak

Földes Péter: Mogyorók és mogyoróbbak

Azok, akik a határon túl születtek, vagyis nem Orbán Viktor rendszere elől menekültek külföldre mosogatni, takarítani, étteremben felszolgálni, hanem a szülőföldjükön élnek, szavazhatnak levélben. Megcímezhetnek egy borítékot, bélyeget nyalhatnak rá, beletehetik a szavazatukat, majd elballaghatnak a postára. Esetleg megkérhetnek egy hozzájuk hasonlóan erdélyi, csíkszeredai, vajdasági, vagy felvidéki magyar embert, hogy adja fel helyettük a levelet.

Ebben az esetben nem lesz semmi hamisság, csalás még annyira sem. A fent említett tájakon ugyanis kizárólag becsületes magyar emberek élnek, ellentétben azokkal, akik Magyarországon maradtak, vagy akiket tőlünk nyugatra vetett a sors, és akikről azt feltételezi a regnáló jog, hogy ha módjukban áll, ott cselezik ki a törvényt, ahol csak tehetik.

Azt sugallja, hogy a nyugat-európai országokban élő, szavazni kívánó magyaroknak azért muszáj gyakran száz kilométernél is többet utazniuk valamelyik magyar külképviseletre, mert csak így zárható ki, hogy ne csaljanak, és ne éljenek vissza a szavazati joggal.

Az Erdélyben élőkkel ilyen nem fordulhat elő, sem, a vajdaságiakkal, vagy a felvidékekkel. Ők nyilván soha életükben nem csaltak soha, szemben azokkal, akik azért mentek el az országból, mert Magyarországon nem tudtak megélni. Vagy meg tudtak volna, de nem akartak, mert nem kívántak Orbánnal és társaival egy levegőt szívni.

Vagyis, az elmúlt években kivándorolt magyarok nem annyira becsületesek, mint azok, akiknek a kormány feltételezése szerint könnybe lábad a szemük, ha Orbánra, Semjénre gondolnak.

Minden mogyoró mogyoró, de vannak mogyoróbbak is.

Szerző: Földes Péter
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Szele Tamás: Zuckerberg tévedése

Nehéz kérdésbe bonyolódott Zuckerberg Márkus, igen nehézbe, jobb lett volna, ha hozzá sem nyúl: most …