Home / HÍR / Hadházy Ákos: A döntés előre borítékolható volt

Hadházy Ákos: A döntés előre borítékolható volt

Az Igazságügyi Bizottság mai döntéséhez kapcsolódóan az alábbi közleményt adta ki a politikus:

Nemrég fejeződött be az “igazságügyi bizottság” ülése, ahol arról döntöttek, hogy egyáltalán tárgysorozatba vegyék-e azt a javaslatomat, ami az EU Ügyészséghez csatlakozást lehetővé tevő alaptörvény módosításról szól. A döntés előre borítékolható volt:

leszavazták a javaslatomat.

Mivel rettegnek a felelősségre vonástól, minden erejükkel ellenállnak a független Európai Ügyészség gondolatának. Én viszont nem akartam az Országház díszes falai között eljátszani a színjátékot, hogy az egyértelmű érvek ellenére a fideszes képviselők cinikus mosollyal hogyan szavazzák le a javaslatomat. Ehelyett a veszprémi vásárcsarnok előtt gyűjtöttük az aláírásokat az EU Ügyészség mellett – egymillió tenni akaró magyar aláírásán már egészen biztosan nem fognak mosolyogni. Ebben az esetben ugyanis

kettős szorításba kerülnek:

az EU felől érkező nagyon határozott nyomás és a magyar néptől érkező belső nyomás közé.

S bár nagyon félnek attól, hogy az EU leállítja az euró milliárdok folyósítását, még inkább félnek attól, hogy egymillió magyar elindul egy irányba.

Egy másik javaslatomat is leszavazta ma az Igazságügyi Bizottság kormánypárti többsége: ez a néphülyítő kormánypropaganda tiltásáról szólt, amitől persze ugyanúgy félnek. Ebben az ügyben már van álindokkal elutasított népszavazási kezdeményezésem, de itt a jogászok azzal biztatnak, hogy adjak be újabb kérdéseket – s ezt meg is fogom tenni.

Szerző: Huppa, MTI, OS
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Szele Tamás: Agyviharkár

Kérem tisztelettel, különös, talán mágneses viharba kerülhetett a hét végén Magyarország, ugyanis egymás után tapasztalhattuk …