Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / Hadházy: Kinyírta a saját vállalkozását a város, hogy Fidesz-közeli cégé legyen a menza

Hadházy: Kinyírta a saját vállalkozását a város, hogy Fidesz-közeli cégé legyen a menza

Hadházy Ákos a csütörtökön megtartott Korrupcióinfón  arról beszélt, hogy az Ács Dezső polgármester vezette szekszárdi önkormányzat 2016 márciusában minden épeszű indok nélkül átadta az étkeztetés jogát  – két kisebb iskola kivételével – a Hungast csoporthoz tartozó Kölyökmenza Kft.-nek – tudósít a 24.hu.

Szekszárdon 2007-től az akkori fideszes önkormányzat kirúgta az addig főző vállalkozásokat és a közétkeztetéssel saját cégét bízta meg, a Diákétkeztetési Kft. 500 milliós hitelből korszerű új konyhákat hozott létre és viszonylag stabil minőségben főzött. Bár a hitelek visszafizetése sok problémát okozott, 2015-ig a cég visszafizette azokat, és 2015-ig nyereséget is termelt.

Tavaly – ezt hívják dezsavünek? – a saját cégétől is elvette az intézmények nagy részét (MI VAN?), ezzel megpecsételve annak sorsát.

Ráadásul az új belépő cégnek ugyanazért a feladatért 20 százalékkal többet ad a város, mint saját cégének, amely a maradék két intézményben szolgáltat párhuzamosan.

A Hungast cégcsoport a fideszes Bánki Erikhez köthető.

 

 

Szerző: Spirk József
Forrás: 24.hu

Olvasta már?

Fábián András: Jó kommunisták, rossz kommunisták

Örömmel jelentették be a Nemzeti Együttműködés Rendszerének 8. (nyolcadik!) évében, hogy végre összeállt a névsor. …