Home / HÍR / Hány közbeszerzésből jut pénzhez a miniszterelnök családja?

Hány közbeszerzésből jut pénzhez a miniszterelnök családja?

A kérdést ugyan a Dk tette fel közlemény formájában, de sokak fejében megfordult már…

Sajtóinformációk szerint most az oroszlányi erőmű rekultivációja körül tűntek fel az Orbán-család cégei. A többmilliárdos projekt olyan, mint egy családi ebéd a miniszterelnöknél: ott van az édesapja és az öccse is. Tudjuk, hogy a miniszterelnök családja soha nem méretteti meg magát közbeszerzésen, mindig alvállalkozóként vagy beszállítóként jutnak hozzá a közpénzekhez. Éppen ezért nem is lehet tudni, hogy pontosan hány közbeszerzésből gazdagodik az Orbán-család.

A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul a miniszterelnökhöz. Tudni akarják, hogy hány közbeszerzésből jut pénzhez az Orbán-család! A kérdéseiket egyszer már feltették a témában, akkor szerintük Orbán  az egyik államtitkára mögé bújt. Dömötör Csaba államtitkár azt írta, hogy “a miniszterelnök nem foglalkozik céges ügyekkel”.

El tudjuk képzelni mi lenne, ha foglalkozna, ha így is évi 4-5 milliárd forint közpénz jut a családja cégeihez. Azt követeljük, hogy Orbán most ne futamodjon meg, hanem válaszoljon: hány közbeszerzésből, mennyi közpénzhez jutott a családja! Attól, hogy Orbán mára az ország egyik leggazdagabb embere, még válaszolnia kell a kérdéseinkre – írja a DK.

Szerző: Huppa.hu, MTI, MTI OS
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Gruevszki-ügy, Brexit, Románia, Merkel – Nemzetközi sajtószemle

Frankfurter Allgemeine Zeitun: A tiszta jogi ügy A Gruevszki-ügyről továbbra is igen sok sajtóorgánum számol …