Home / HÍR / Arcon lőttek a horvát rendőrök egy 12 éves menekült fiút

Arcon lőttek a horvát rendőrök egy 12 éves menekült fiút

Horvát rendőrök rálőttek egy menekülteket szállító mikrobuszra, amely többszöri figyelmeztetés után sem állt meg, két gyermek megsebesült – jelentette az N1 horvát hírcsatorna csütörtökön.

Az eset szerdán késő este történt a Plitvicei-tavaktól délre, a boszniai-horvát határtól nem messze, Donji Lapac körzetében.

A rendőrök egy útakadályt is felállítottak, és fényjelzésekkel valamint hangjelzésekkel próbálták megállítani az osztrák rendszámtáblával rendelkező mikrobuszt, amely megpróbálta elgázolni a rendőröket, akik ezért rálőttek. Ezt követően a sofőr kiugrott a kocsiból, és az erdőbe menekült. A mikrobuszban 29 irakit és afganisztánit találtak, köztük két gyereket, akik a lövésektől megsebesültek. Őket a zárai (Zadar) kórházban kezelik, nincsenek életveszélyben. További hét ember is megsérült, valószínűleg a gyors és életveszélyes vezetés miatt.

Elis Zodan, a zárai rendőrkapitányság sajtószóvivője csütörtökön megerősítette, hogy egy 12 éves fiú és egy 12 éves lány, nagy valószínűséggel a lövések miatt sebesült meg. “Sajnáljuk a gyerekeket, de a rendőrök nem tudhatták, mi van a mikrobuszban” – mondta, majd hozzátette, hogy a rendőrség elsődleges célja, hogy védje a határokat. A fiút arclövése miatt azonnal meg kellett műteni, a kislánynak szintén az arca sérült meg, de csak súrolta a golyó, mindkettőnek stabil az állapota – hangsúlyozta Zodan. Utóbbi a kezén és a hasán is megsérült. A mikrobuszban több kiskorú is volt, mindannyian nemzetközi védelmet kértek Horvátországban.

A sofőrt helikopterekkel és nyomkövető kutyákkal még mindig keresi a rendőrség.

 

Szerző: Huppa, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Moszkvában túl hamar kimondták a “terrortámadás” szót: valójában egy diák volt a merénylő

13.52-kor még terrortámadásnak minősítette a Krím félszigeti Kercs műszaki szakiskolájában szerdán történt robbanást a kiemelt …