Home / HÍR / Húszra még húznak… Kormánynyilatkozatok az EP-s számonkérésről

Húszra még húznak… Kormánynyilatkozatok az EP-s számonkérésről

A Kormányzati Tájékoztatási Központ szerint az Európai Parlament, amely nemrég arról döntött, hogy fel kell gyorsítani a betelepítési kvótaprogramot, “védelmébe vette Soros Györgyöt és a Soros-tervet”.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Ujhelyi István szocialista EP-képviselő közölte: az EP házbizottságaként működő, úgynevezett elnökök konferenciájának szerdai értekezletén napirendre került Magyarország, illetve a nemzeti konzultáció kérdése is, és utóbbival kapcsolatban “még a néppárti frakció sem vette védelmébe Orbánékat”. A szocialista EP-képviselő az MTI-hez is eljuttatott közleményében azt írta: úgy tudja, hogy a néppárti Antonio Tajani, az EP elnöke “példa nélküli módon” magához rendeli a magyar nagykövetet és telefonon beszél Orbán Viktorral is, hogy magyarázatot követeljen az ügyben. “Ez botrány! Ez az Orbán-kormány szégyene!” – hangsúlyozta Ujhelyi.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében azt írta: az EP döntése alapján minden tagországba telepítenének bevándorlókat, felső létszámkorlát nélkül, kötelező jelleggel (különös tekintettel azokra az országokra, amelyek eddig szerintük nem fogadtak be elég bevándorlót). Soros György szándékainak megfelelően a NGO-kat (nem kormányzati szervezeteket) is bevonnák az betelepítési eljárásokba, miközben megkönnyítenék a családegyesítéseket is – tették hozzá.  Úgy fogalmaztak: sajnálattal látják, hogy “Brüsszel az európai emberek helyett a milliárdos oldalára állt”, és ehhez asszisztál Ujhelyi István és a “Gyurcsány-párt”, a Demokratikus Koalíció képviselője, Niedermüller Péter is.

Európa nagy erénye, hogy különböző népek és kultúrák élnek békében együtt, ezt a “Soros-terv” megváltoztatná – jelentette ki a Fidesz-frakció szóvivője, a párt Védjük meg Magyarországot címmel indított országjárásának dunaharaszti állomásán, szerdán. Halász János a Dunaharaszti Rendezvényházban azt mondta: “Soros György emberei” megkezdték a “Soros-terv” megvalósítását. A Fidesz-frakció szóvivője azt mondta: Soros György koncepciója szerint évente egymillió bevándorlót kellene befogadnia Európának úgy, hogy minden migráns hozzávetőlegesen 9 millió forintnak megfelelő eurót kapna az első két évben a lakhatási és egyéb kiadásaira, ezt az uniós tagállamokban többi között adóemelésekkel és tagállamoknak nyújtott támogatások csökkentésével lehetne biztosítani. Halász János kitért arra, hogy az Európai Unió határőrizeti szerve, a Frontex adatai és egy NATO-tanulmány szerint is 2020-ig megközelítőleg 60 millió bevándorló érkezése várható Európába. A szóvivő azt mondta: egy nemrég napvilágot látott dokumentum szerint az európai parlamenti képviselők között 226 olyan ember van, akit Soros Györgyhöz köthető alapítványok “megbízhatónak” tartanak, és ez nagyobb létszám, mint EP legnagyobb – néppárti – frakciója. Halász János kitért arra, hogy Magyarországon is vannak, akik a Soros György által tervbe vetteket támogatják, közülük Lendvai Ildikó szocialista és Niedermüller Péter DK-s politikust említette, akik – fűzte hozzá – maguk mondták, hogy Soros György mellett állnak. Beszélt arról is, hogy a Fidesz és a kormány a szókimondást és a cselekvést választja az “önfeladás” helyett, amely ma sok esetben Európát jellemzi. Hangsúlyozta: ezért biztatnak mindenkit, hogy vegyen részt a konzultációban, álljon ki a kormány mellett, és biztassa erre barátait és ismerőseit is. “Egy felívelő korszak elején állunk” – idézte zárásként Orbán Viktor miniszterelnök szavait Halász János, hozzátéve, hogy ehhez meg kell nyerniük a tavaszi választásokat.

 

 

Szerző: Huppa.hu, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Fábián András: Kezdeményezések hálójában

Mint ahogyan azt már korábban megállapítottuk, a nyár elmúltával beköszöntött a tüntetések szezonja. A tüntetésnek …