Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / Így reagál a Fidesz arra, ha felszólítják őket: Tuzson számoljon el a közpénzzel!

Így reagál a Fidesz arra, ha felszólítják őket: Tuzson számoljon el a közpénzzel!

Közleményben akadt ki a dunakeszi Fidesz, amelyben lemondásra szólítják fel a DK képviselőjelöltjét.

Az előzmény – ahogy ez mostanában lenni szokott – egy másik közlemény volt:

Számoljon el Tuzson Bence, hogy mire költötték a dunakesziek pénzét!

2011-ben alapították meg Dunakeszi Sportjáért Közhasznú Alapítványt. Ebben korábbi és jelenlegi fideszes politikusok vállaltak vezető szerepet, köztük Tuzson Bence államtitkár, országgyűlési képviselő is. Az alapítvány működéséről csak annyit lehet tudni, hogy 2015-ben elvesztette a közhasznúságát, és hogy 2013 óta 611 millió forintnyi közpénzt kapott. Az alapítvány évek óta úgy működik, és úgy kap százmilliókat Dunakeszitől, hogy a legalapvetőbb törvényi kötelezettségeinek sem tud megfelelni. A hivatalos források szerint az alapítvány összesen 3, azaz három darab beszámolót adott be, a legutolsót a 2013-as évre vonatkozóan. Azonban ebben a beszámolóban sem került feltűntetésre a Dunakeszi Város Önkormányzatától kapott 15 millió forintnyi támogatás. A város lakóinak minden évben különösen magas építményadót kell megfizetniük, amely fedezi azt a 611 millió forintot, amely a Tuzsonhoz köthető alapítványnál landolt. Felháborító, hogy a Fidesz a dunakeszi emberekkel finanszíroztatja a fideszes politikusok urizálását. Követeljük Tuzson Bencétől, hogy hozza nyilvánosságra, mire költötte az alapítvány a Dunakeszi Város Önkormányzatától kapott támogatást!

A közleményt Rónai Sándor, a DK helyettes szóvivője jegyzi, a Dunakeszi önkormányzata most azt követeli, tűnjön el a közéletből.

A Gyurcsány-párt képviselőjelöltjének, Rónai Sándornak minden szava hazugság!  A Dunakeszi Sportjáért Közhasznú Alapítvány egyetlen feladatra kapott felkérést 2012-ben: a Fóti úton lévő sportpályához tartozó öltözőre és az aulára vonatkozó felújítási tervek elkészítésére. A tervek elkészültek, a megvalósítás megtörtént, a gyerekek nap mint nap használják a felújított helyiségeket. A tervezés költségeivel pedig az alapítvány természetesen tételesen elszámolt. A köztulajdonban álló alapítvány ezen kívül egyetlen alkalommal sem kapott támogatást, szó sincs semmilyen 611 millió forintról, tevékenységet pedig nem folytat. Rónai Sándor állításai minden alapot nélkülöznek, teljes mértékben valótlanságok, ezért Dunakeszi Város Önkormányzata büntető feljelentést tesz. Megdöbbentő a Demokratikus Koalíció képviselőjelöltjének gátlástalan viselkedése, aki ilyet tesz, annak nincs helye a közéletben!

 

Hát, ez tényleg egyszerűbb, mint dokumentumokkal bebizonyítani azt, hogy Rónai nem mond igazat.

Fotó: MTI

Szerző: Huppa.hu, MTI, MTI OS
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Fábián András: Jó kommunisták, rossz kommunisták

Örömmel jelentették be a Nemzeti Együttműködés Rendszerének 8. (nyolcadik!) évében, hogy végre összeállt a névsor. …