Home / ELLENSZÉK / Ille István: A nép szava Isten szava

Ille István: A nép szava Isten szava

Legalább is Táncsics Mihály szerint. Egy jó ismerősöm , amúgy pc guru, mind sw, mind hw téren, azon morfondírozott ezzel kapcsolatban – nem véletlenül a népképviselet napi gaztetteit látva – ugyan, miért kell tűrnünk négy éven keresztül egy hazug, becstelen, rabló hordát, akik, amikor  kegyeinkért esengtek, megígértek mindent, amit elbírt a programfüzet, de már a képviselői esküjük estéjén tudták, hogy eszük ágában se lesz programjukat betartani!

Mondjuk, a Fidesz egészének úgy en bloc ez nem volt nehéz, mivel nekik nem volt programjuk, de az egyéni képviselőiknek volt. Azt mondja az ismerősöm, ha már népképviselet, megválasztásuk után, mondjuk, egy évvel a nép valódi képviselői üljenek le egy asztalhoz, velük szembe meg a megválasztott képviselő, és vegyék elő a programot. Nu, komám: egyes pont. Mit teljesítettél belőle? Semmit?  Ott az ajtó, ki lehet rajta sétálni, erre a hónapra még megkapod a tiszteletdíjad – időarányosan, persze – oszt jónapot! A második sorból majd beemelünk egy kevésbé hazug jelöltet.

Szépen, sorjában végig kell menni rajtuk, és aki blöffölt, kivágni a francba. Mert mi van most? Négy évig elülnek, mint a másnapos szar, számon nem kérik őket, de ki is kérhetné? Én három éve nem láttam az országgyűlési képviselőnket, pedig évente meghirdet egy lakossági meghallgatást, amire azután  – egyéb, fontos teendőire hivatkozva (mi van fontosabb, mint választóival találkozni? jön a gyerek foga? tán csak nem a felelősségre vonástól fél?) – nem jön el. Ha lenne valami retorzió, ezt nem merné megcsinálni.

Merthogy, őket a választók hatalmazták fel. Mire is? Vokscsicskának? Gombnyomogató egybites zombinak? Engedelmes pártkatonának, aki úgy nyom át egy egész társadalmat érintő törvényjavaslatot, hogy fingja sincs az egészről? Biztosan nem.

De elmozdíthatatlanok. A parlamentnek – a Kúria dicstelen közreműködésével – lassan csak egyetértési joga van, mint a szocreál szakszervezeteinek. Pedig aki a parlament jogait csorbítja, az egyben a nép jogait is.

Miről beszélek? Orbánról. Ő a hit fideszes gyülekezetének hitszónoka, az iparágak kiosztója, a kormányzati és uniós pénzek elosztója, a politikai megrendelések elindítója, a végrehajtásban részt vevők kiválasztója, ő maga a zárókő a rezsim boltívében.

Megszabadulni tőle csak oly módon lehetne, ha egy népszavazás döntene arról, hogy két ciklus után ugyanaz a személy nem lehet harmadszor is miniszterelnök. A Kúria úgy döntött, hogy erről nem lehet népszavazást kiírni. Miért nem? Mert csak. Persze, az is lehet, csak aládolgoznak Orbánnak, nehogy újabb győzelmét veszélyeztesse valami olyan, teljesen felesleges közeg, mint a nép!

Pedig egy népszavazás magasabb jogú, mint a parlament, hiszen közvetlenül a nép akaratát közvetíti, míg a képviselők saját érdekeik mentén szűrik azt.

Node, mi, a nép, nem vagyunk alkalmasak, hogy saját akaratunkat érvényre vigyük, hiszen jószerivel azt se tudjuk, mit akarunk, egészen addig, míg felkentjeink meg nem mondják nekünk.

Pedig hát “a nép, a paraszt nép napról napra inkább elnyomorul, nem birván az egész státus terhét roskadozik alatta, … De ne essetek kétségbe, … Én mind halálig köztetek maradok, kiáltásomat a tietek közé vegyítem; s győződjetek meg, a kiáltásnak lesz sükere, mert igazságot kérünk, és mert a nép szava isten szava!”

Szerző: Ille István
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Ille István: A néma sokaság

Ők azok, akiket nem véd semmilyen jog, semmilyen bíróság, semmilyen ügyvéd, talán civilek igen, de …