Home / ELLENSZÉK / Ille István: A ragadós nagyarcúság

Ille István: A ragadós nagyarcúság

Orbántól megszoktuk, hogy mindent , mindenkinél jobban tud – ez nála krónikus kompenzálási kényszer, a pszichiáterei feladata kideríteni, hogy sanyarú gyermekkora, Soros támogatása, vagy alacsony termete miatt alakult ki nála – ami az utóbbi időben látványosan Macron esetében nyilvánult meg.
Az uniós csúcs előtt a Nemzet Polisztirola, Európa Reménysége ugyancsak lesajnálóan nyilatkozott Macronról, figyelmébe ajánlva az új fiúnak, hogy ne nagyon kóstolgassa a közép-kelet európai országokat, mert nem lesz jó vége!
Nos, nem lett. Macron találkozik a szlovák, a cseh és az osztrák miniszterelnökkel, de Orbánt látványosan mellőzi. Ellátogat Bulgáriába és Romániába is, habár van Budapesttől is meghívása, de valszeg magasról leszarja. A Kárpát-medence (egyre fogatlanabb) Oroszlánja jó lenne, a fejéhez kapna: öcsi, kezeld magad a helyeden, ami, ha nem tudod, hol van, majd megmondjuk neked!
Azonban – lehet, hogy csak a megfelelés okán – a vezéri nagyarcúság ragadós. Semjén, Kósa, Rezsiszilárd már megszokott és megkopott. Legújabb arcbajnokunk Paks2 államtitkára, Aszódi Attila is kötelességének érezte, hogy végtelen nagy tudása birtokában balfaszoknak minősítse Németországot, mert azok – Fukusima hatására – leállították atomerőműveik 50%-át. Cserébe jelenleg áramtermelésük 30%-a megújuló energiaforrásból származik, és ezt még növelni fogják!
Szerencsétlen amatőrök! Bezzeg, a mi Paks 2-nk! Ami ugyan teljesen felesleges, mivel az általa majdan termelendő energia idehaza felesleges lesz, cserébe a nemzetközi piacon eladhatatlanul drága, ráadásul nem lehet befőttesüvegbe eltenni és ínségesebb időre felrakni a stelázsi felső polcára.
Node, az orosz függőség megalapozására kiválóan alkalmas, még akkor is, ha az államtitkár elvtárs hangsúlyozta, hogy bár már kurva sok munkát elvégeztek, még egyetlen kopejkát sem fizettünk az orosz fővállalkozónak, az orosz hitelből még egyetlen fillért se hívtunk le.
Azért kíváncsi leszek a végkifejletre, mert mintha a szerződésben lenne egy olyan klauzúra, hogy fizetéselmaradás esetén a teljes hitelösszeg egy tételben esedékessé válik.
Lehet, hogy ezért jön Putyin Orbánhoz? Esetleg becsüssel? Kis módosítással:
“Putyin kinyáz, orosz kinyáz
Léptet fakó lován:
Hadd látom, úgymond, mennyit ér
E messzi tartomány.”
Lehet, hogy végrehajtót is hoz magával?
Szerző: Ille István
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Ille István: Lemaradtam

Tanultam én a kapitalizmus közgazdaságtanát, a szocializmus közgazdaságtanát, élveztem is, elég jól tudtam is a …