Home / ELLENSZÉK / Ille István: Dresscode

Ille István: Dresscode

Annak idején – az első, szabadon választott parlamentről beszélek – eleve hamvába holt kísérlet volt Ottlik Károly protokolliskolája a frissen hatalomba került prosztók – azóta sem változó – öltözködési szokásainak megváltoztatására. Tudni illik, hogy mi illik – pl. makkos cipő fehér zoknival nem annyira – elvégre a parlament az Ország Háza, talán öltözködésben is meg kellene adni neki a tiszteletet.
Az ilyesmit hívják dresszkódnak.
Nos, megint van ilyesmi, igaz, csak a Handó Tünde-féle birodalomban, ahol is legújabban előírják a bírósági alkalmazottak öltözködési és higiénés magatartását.
Férfiaknál a borosta nem kívánatos – pedig úgy világszerte macsó tender. Lehet, hogy ez a baj: egy bírósági titkár ne legyen macsó megjelenésű, inkább legyen semleges, ami néha azért elég kétes megjelenés.
A vonalkódos alsógatya váltási gyakoriságáról nem szól az ajánlás, nem úgy, mint a női alkalmazottak esetében!
Hetente 5 azaz öt bugyiváltás a javasolt (a hét végén felőlük akár elő is veheti a hétfőn viseltet, elvégre a szabad idejében azt hord, amit akar). A hónaljkutyáról még nem esik említés, ahogy az intim betét, vagy a tampon típusának szabályozásáról sem, de ezt tekintsük a dresszkód gyermekbetegségének. Ami késik, nem múlik.
A taláros testületet egyelőre nem szabályozzák. A klepetus alatt azt viselnek, amit akarnak. Most még.
Egyre azért módfelett kíváncsi vagyok, éspedig a női dresszkód betartása ellenőrzésének mikéntjére: vizuális lesz-e, vagy szaglószervi?
Szerző: Ille István
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Ille István: Lemaradtam

Tanultam én a kapitalizmus közgazdaságtanát, a szocializmus közgazdaságtanát, élveztem is, elég jól tudtam is a …