Home / ELLENSZÉK / Ille István: Hát Bástya elvtársat már meg sem akarják gyilkolni?

Ille István: Hát Bástya elvtársat már meg sem akarják gyilkolni?

Mindenki megnyugtatására közlöm: de. Méghozzá ketten is, vállt vállnak vetve. Egyikük 60, másikuk 62 éves, a Magyar Nemzeti Hadsereg tagjai. Eszközül egy Skorpió és egy Skoda típusú, cseh gyártmányú sorozatlövő fegyvert kívántak használni, amit hatástalanítottból alakítottak vissza élessé. Nem is igazán értem, mire volt jó ez a nagy meló, mivel a piacon 100.000 forintért lehet kapni, 3 tárral és válltáskával egyetemben. 10 m-ig elég hatásosak, onnan azonban erősen szórnak, lévén csőhosszuk csak 115 mm. Cserébe utcai leszámolásra, terrortámadásra kiválóan alkalmasak.

No de nem elég, hogy meg akarták Bástya elvtársat merénylőni ezek a bácsik, még jól ki is akarták rabolni, tehát mára az ügyészség álláspontja immár nem politikai indíttatású merénylövésről, hanem rablógyilkosság előkészületéről szól. Mecsoda különbség!

Ez, ugyebár, mindjárt más. A sima merénylövéshez ezzel a játékszerrel – 9mm-es Makarov lőszer van rendszeresítve hozzá, ebből 10 vagy 20 fér bele a tárba – jó közel kell férkőzni a célszemélyhez, ami a mi Bástya elvtársunk esetében – hacsak nem Botka elvtársnak hívják az illetőt – reménytelen, tekintve éber és tökös testőreit, akik szép számmal, ám elég szellős felállásban veszik körül Bástya elvtársat. A mátrix tehát áthatolható, de nem egy, nem kifejezetten merénylövésre felkészített 60 éves bácsi számára. Távolabbról meg a próbálkozás felejtős, ráadásul a 10-es tár pillanatokon belül kiürül, ott áll a merénylövő tiszta célként, és remegő kézzel próbál tárat cserélni, miközben Bástya elvtárs testének őrizői Bástya elvtársat már rég betuszkolták a páncélozott mikrobuszba.

Ennek az egésznek a képtelenségét belátva maga az ügyészség váltott át a második verzióra: rablógyilkosság!

Nos, utcai környezetben ez az előbb leírt testőrzés okán még kivitelezhetetlenebb. Amúgy is az ilyesmit leginkább otthoni környezetben szokták elkövetni. Most tekintsünk el attól, hogy Bástya elvtárs nem tart magánál készpénzt – miből is tartana, hiszen megtakarítása is csak alig 700.000 forint – és kártyával fizet – már, amikor és már, ahol – de talán otthon, az éjjeliszekrény fiókjában, vagy a párnacihában mégis kuncog néhány fillér, esetleg a családi ezüst is ott van még a kommód fiókjában, a vasalt lepedők alatt.

Tehát, talán mégiscsak lehet ottan valamit rabolni, utána meg gyilkolászni. Igen ám, be kellene oda jutni. A főbejáraton át lehetetlen, porkoláb őrzi, a kerítés ebben a korban megmászhatatlan, különben is, kamerák és ugrásra kész cerberusok minden felé.

Nagyon úgy néz ki, hogy a gyilkolászás, a rabolászás is maradt előkészületi szinten, ahogy erről szól a legújabb vád.

Node, előkészületek, mint olyanok, ha nem is Bástya elvtársra törők, már eddig is voltak – lásd 2006 októberét, fideszileg előkészülve – és ezután is lesznek, legközelebb ősszel, Rogán által megjósolva, Soros által létrehozott kiképzőtáborokban felkészített hazaáruló, nemzetellenes libsibolsik által kivitelezve. A magam részéről biztos vagyok abban, hogy még akkor se akarja majd senki megmerénylőni  Bástya elvtársat. Az első sorokban harcoló Kubatov-gárdisták – akik az utóbbi időben megfordultak minden jelentős eseményen a Fidesz-székháztól a Választási Irodán át a Városligetig – csak a rendőrattak kiprovokálására kapnak utasítást. Az önpuccsnak Bástya elvtárs küszöbén el kell halnia.

Addig is azért még van mit dolgozni ezen a rablógyilkossági koncepción is.

Szerző: Ille István
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Ille István: Lemaradtam

Tanultam én a kapitalizmus közgazdaságtanát, a szocializmus közgazdaságtanát, élveztem is, elég jól tudtam is a …