Home / ELLENSZÉK / Ille István: Mosnak

Ille István: Mosnak

Mosnak. Mármint, kormányzati szinten és össze. Konkrétan nemzeti konzultációnak álcázva, színfogó kendő nélkül, összekeverve a szezont a fazonnal. Merthogy hiába erőltetik, a nem létező Soros terv alapjául szolgáló 2015-ös cikk – ami, ugyebár, mégsem terv, mivel a terv-félék bármely szinten mégiscsak némi megvalósíthatóságot tűztek ki maguk elé, lásd pl. a szocreál ötéves terveit – nem bevándorlókról – számuk most lényegtelen – hanem menedékkérőkről szólt. Mecsoda különbség, kérem!

De hát az orbáni retorika szívesen mos – agyakon kívül – össze is : bevándorló, terrorista, menedékkérő, menekült neki egyre megy, kb. úgy, mint a demonstráció és a menstruáció: mind1, csak vér folyjék! Azt is intenzíven figyelmen kívül hagyja, hogy Soros a véleményét írta le, mint lehetőséget, és nem akaratát nyilvánította ki. Az más tészta, hogy 2015-16 során valóban érkezett kb. Egy millió menedékkérő Európába, de nem egy terv részeként, hanem ugyancsak sorsszerű indíttatásból. Ehhez nem kellett a delphi jósda papnőjének lenni, elég volt ránézni a térképre.

Node, nem terhelik a pórokat ilyen aprósággal, ahogy azzal sem, hogy annak a cikknek, amit az orbáni – bomlott – agy tervnek minősített, része az is, hogy az uniónak fejenként 15 ezer eurót szükséges elkülöníteni a célból, hogy kedvet csináljanak a menedékkérők befogadásához. Tehát nem Magyarországnak kell ezért a zsebébe nyúlnia, hanem ezt a kb. 9 millió forintot az Unió adja a menekültek integrációjának megsegítéseként. Itt lehet a gebasz. Ezzel a pénzzel – nem úgy, mint az eddig ellenőrizetlenül szétlopott „felzárkóztatási támogatással” –  ugyanis el kell számolni. Befogadtunk n – ellenőrzött – menedékkérőt, az annyi mint n*9 mille, lehet a kasszához fáradni. Érthető a csekély lelkesedés? Érthető. Nem lehet lopni, akkor meg?

Azért akad más hazugság is a konzultációs ív állításai közt. Pl. elég harsányan állítják a 2. pontban, hogy Soros meg kívánja gyengíteni hazánk határvédelmét, átjárhatóvá kívánja tenni a bevándorlók – már megint ez a de jure képtelen fogalom, amiről nem képesek leszokni még jogvégzett fideszesek sem – számára, holott épp az ellenkezőjéről beszél  Soros: meg kell erősíteni a külső határok védelmét, noch dazu egységes vezetés, eszköz és emberállomány alkalmazásával. Orbánnak ez, persze, nem tetszik, mert elveszne európavédő nimbusza. Annyi esze sincs, mint egy marék lepkének. Ha nem neki kellene görcsölnie a szerb-magyar határ védelme miatt, tán még pénzügyileg is fellélegezhetne az ország.

Azután itt van a 3. pont hazugsága: Brüsszel meg kívánja határozni egy kvóta rendszer alapján, hogy az Európában felgyülemlett menekülteket hogyan osszák el, különös tekintettel a kelet-európai országokra. A pór ettől persze rémüldözni kezd: nem elég, hogy itt vannak a cigányok, még egy arab terrorista is szomszédom legyen?  Igaz, a kvótában csak arról van szó, hogy pl. Orbanisztán bírálja el 1294 menedékkérő kérelmét, akik közül akár 1294-et el is utasíthat, de nagyeszű nemzetvédőink még erre se képesek. A pórnak nem is kötik az orrára, hadd riadozzon csak, majd időben behúzza az x-et a megfelelő helyre! Amúgy a Nagy Nemzetmentő két évvel ezelőtt az ENSZ-ben felszólalván támogatta egy libanoni giga menekülttábor felállítását, ahol szépen le lehetne folytatni az ellenőrzést, és a már ellenőrzött személyek rendezett, ellenőrzött körülmények közti Európába történő szállítását, de facto ugyanolyan kvótarendszer szerint, ami ellen most acsarog, de hát köztudott, hogy az ENSZ-ben minden féle marhaságokat beszélnek össze-vissza mindenféle, pulpitus mögül alig kilátszó, fontoskodó miniszterelnök-félék, nem kell komolyan venni.

Nincs ám még vége a konzultációs hazugságoknak! Az 5. pontban az állítják, hogy a Soros terv része annak elérése, hogy a bevándorlók – na, itt talán helyén kezeli a státuszt – enyhébb büntetést kapjanak, amennyiben bűnt követnek el. Nos, ekkor a baromságot tán még Németh Szilárd se állítana, de hát ez kormányzati szint! Mert hát, itt ragadják meg az alkalmat, hogy jól besározzák a Magyar Helsinki Bizottságot és az Amnesty Internationalt, hogy bűnözőket, nota bene, terroristákat védenek – lásd Ahmed H., aki ellen a másodfok úgy vágta vissza a terrorizmus vádját, hogy az ügyészség azóta is keresi a műfogsorát – amivel csak az a gond, hogy a kormányzat állítása ellenére egyik szervezet se Soros pénzén fut. A genfi egyezmény 31-es cikkelyét nem ártana elolvasni. Már, ha a konzultációs levél összeállítói képesek lettek volna annak értelmezésére.

A 6. pont szerint a Soros terv célja, hogy a honos nyelvet és kultúrát a bevándorlók integrációja által eltöröljék. Nos, erre csak azt tudom mondani: ezek nem normálisak! Hány bevándorló kell ahhoz, hogy a magyar nyelv eltűnjön? Vagy eltűnjön a botostánc? 150 évig török uralom alatt voltunk, mégsem lettünk törökké!

A 7. pont  tökéletesen idióta. Állítja, hogy nemtelen politikai támadásokat indítanak a magyar nép ellen, mivel nem vagyunk hajlandóak migránsokat befogadni és ráadásul pénzbeli szankciókkal sújtanak. Tessék már mondani, kik is? 78 millió forintnyi büntetést kellene fizetni – kiknek is?  Miért nem 80 milliót? Szép kerek szám!

Mondjuk, a kérdésekhez csatolt magyarázó szövegek totális hazugságok, node, mennyire fogja ezt fel az agymosott pór? Semennyire. Rohadtul büszke rá, hogy megszólították és a véleményére kíváncsiak. Amúgy fingja sincs az egészről, a szöveget is alig érti, de lojális a hatalomhoz (mentálisan púpos).

Még szerencse, hogy csak hét kérdés volt. Egyértelmű, nem kívánták túlterhelni a pórnép agyát.

Szerző: Ille István
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Ille István: Lemaradtam

Tanultam én a kapitalizmus közgazdaságtanát, a szocializmus közgazdaságtanát, élveztem is, elég jól tudtam is a …