Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / Ille István: Sarokkő

Ille István: Sarokkő

Úgy általában a kapubejáratok védelmére szolgált, még akkoriban, amikor szekerekkel hajtottak be. Nekem is van, csak én a telekhatár védelmére használom: sajnálatos módon szűkre veszik a kanyart a nagyobb súlyú teherautók, legyilkolva a sarkot. Mindegy, ez az én lokális gondom.

Hanem, akad itt egy – amúgy említésre sem méltó személyiség, csak az USA nagykövete és csak mellesleg zsidó – bizonyos David Cronstein (azért elgondolkodtató, hogy az USA miért is küld sorozatosan zsidókat nagykövetnek?), aki azt találta mondani, hogy a CEU kérdése sarokkő az amerikai-magyar kapcsolatokban.

Ezen érdemes elgondolkodni.

Kétségtelenül nem magától mondta, vagyis, állásfoglalásként értelmezhető. Orbán, a jusztisgyerek, aki eddig nyál csorgatva pitizett egy fehér-házi fogadásáért, csakazértse írja alá a CEU szerződését, ami amúgy minden orbáni feltételnek megfelel, pedig tudván tudja, mit veszíthet. Habár, kormányának és frakciójának tagjai valszeg rendesen ki se tudnák ejteni a CEU kibontott jelentését.

A CEU Bécsbe költözik. Eleddig még nem fordult elő, hogy Európában kiüldöztek volna egy országból – holmi személyes bosszú okán, de különben se – egy egyetemet. Nekünk sikerült. Ja, hogy ennek következtében kb. 11 mrd. HUF-nyi egyéb veszteség éri az országot? Smafuság, megérte!

Az erkölcsi veszteség meg nem számít. Orbánnak már rég óta nincs erkölcse.

Se.

Szerző: Ille István
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Gruevszki-ügy, Brexit, Románia, Merkel – Nemzetközi sajtószemle

Frankfurter Allgemeine Zeitun: A tiszta jogi ügy A Gruevszki-ügyről továbbra is igen sok sajtóorgánum számol …