Home / ELLENSZÉK / Ille István: Stop, Soros!

Ille István: Stop, Soros!

Kérdés, hogy érdemes-e beszélni róla, mert ha megolvassuk a részleteit, alapvetően ellentétes a jogállamisággal, de még a magyar alapizével is. Node, ez eddig se zavarta Orbánékat, mi több, maguk is sejtik, hogy valami bűzlik Dániában, mivel most csak beszélnek róla – ami kiváló gyúanyag az áprilisi szavazás alá – de a döntést csak a választások eredménye után kívánják meghozni. Ha meg akkor nem lesz meg a 2/3-uk, megy az egész a levesbe.

Tehát, mi a következtetés? A Stop, Soros semmi más, csak ócska propaganda a hatalom megtartása érdekében. A pórok meg beszopják.

Ez egy annyira undorító tervezet, hogy még bottal sem érdemes odapiszkálni, de azért nem árt némi elemzés.

Van benne három, eddig még nem létező jogintézmény bevezetéséről szó: 1. Az illegális bevándorlást – ami eleve nonszensz – támogató szervezetek 2. A ngo szervezetek támogatásának büntetőadója 3. Az állampolgárok kitiltásának eszköze a belügyminiszter kezében egyenként és összességében is alkotmányellenes, még Orbanisztán alapizéjével is szembe megy.

A tervezetről társadalmi vitát kezdeményeztek Orbánék. Csakhogy, a társadalmi vitának vannak feltételei. Erről a 2010. évi 31. törvény rendelkezik. Ki is volt akkor hatalmon? Csak nem a Fidesz? Nem az első eset, hogy leszarják saját törvénykezésüket is.

A mókás az, hogy ennek a társadalmi vitának – a jogszabályi rendelkezés ellenére – nem szabott határidőt, mi több, a beérkező válaszokat Rogán Antal propagandaminisztériumához csatornázza be, ami azért elég árulkodó: a kormány legkevésbé sem kíváncsi a válaszok milyenségére – ahogy ez az eddigi konzultációik esetében is világos volt.

A tervezet elvenné a működési forrásokat nem csak a külföldről is támogatott –lásd büntetőadó – civil szervezetektől, de ebben a formájában kb. 900-1000 más civil szervezettől is, köztük a Vöröskereszttől is! Ez itt hogy?

Ráadásul ez a tervezet nem csak civil szervezeteket, de egyéneket is érinthet, lásd az szja 1%-ának felajánlását! Mert miért ne minősíthetnék a természetes személyt is támogatónak?! Mi több, a belügyminiszter miért ne minősíthetne bárkit nemzetbiztonságot veszélyeztetőnek, és kitilthatná a belépési pontok 8 km-es körzetéből? Ez, ugyebár, Budapest esetében elég érdekes helyzetet eredményezhetne, ugyanis a Liszt Ferenc repülőtér is az. Hogy’ is van ez? Adott esetben, mint törvény hatálya alá eső személy, alkotmány ellenesen korlátozva vagyok a mozgásszabadságomban? De, ha pl. Szlovákián át Bécsbe utazva, onnan jól elrepülök – mellesleg kényelmesebben – bárhová, az már nem gond? Amúgy a déli kerítést kivéve, hol is van határsáv ma Magyarországon?

Nomeg, a támogatásként átutalt pénzek minősítése: a kint dolgozó magyar állampolgárok botor módon NGO-nak átutalt támogatása akkor most külföldi támogatásnak minősül?

A legszebb az ebben a katyvaszban, hogy az egész egy jogi képtelenségről rendelkezik, ugyanis illegális migrációt támogató szervezetekről beszél!

„A migráció csoportosításának egyik legismertebb szempontja a vándorlást aszerint különbözteti meg, hogy az államhatár átlépésével valósul-e meg. E tipizálás alapja az Államhatár, az államhatár átlépésével járó migráció jogalapja is a szabad helyváltoztatáshoz való jog.”

Itt most hagyjunk is fel a migráció elemzésével, ragadjunk bele annak Orbán szerinti  illegális mivoltába.

„illegális a nemzetközi migráció, ha az államhatárt ilyen engedély(ek) hiányában lépik át, és ez esetben irreleváns, hogy a határátlépést a szárazföldi vagy vízi határátkelőhely elkerülésével, vagy a határátkelőhelyen, de hamis, hamisított vagy más részére kiállított okmányok felhasználásával, avagy járműben megbújva kísérlik meg. Az illegális migrációhoz rendszerint illegális migrációs (embercsempész) hálózatok, de még helyi gazdasági érdekek is párosulhatnak, amelyek mind az engedély nélküli beutazást, mind az engedély nélküli tartózkodást és munkavállalást is segíthetik.

Bárhogy is nevezzük a jogszerű vagy a jogszerűtlen beutazást követő tartózkodásból eredő állapotot, mindegyik fogalompár esetében igaz, hogy a legális, reguláris vagy

dokumentált migráció mögött az adott állam által ellenőrizhető vándorlás áll, míg az illegális, irreguláris vagy dokumentálatlan migráció olyan személyi kört takar, aki nem a beutazásra és/vagy tartózkodásra vonatkozó előírások szerint cselekszik. Igaz azonban, hogy míg egy magatartás (tevés vagy mulasztás) vagy az abból fakadó állapot lehet jogszerűtlen, addig maga a cselekvő nem, legfeljebb érvényes dokumentumok nélküli vagy hatósági ellenőrzésen kívüli.”

Tessék mondani, melyik az az idióta civil szervezet, természetes személy, netán Soros maga, aki ehhez támogatást adna?

Mind1. A tervezet arról szól, hogy bárkit, bármikor ebben a tárgykörben a belügyminiszter egy személyben bűnössé nyilváníthat. Pintér nyugdíjba megy, tervezett utódja Rogán.  A jövő nem kérdéses.

 

Szerző: Ille István
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Ille István: Lemaradtam

Tanultam én a kapitalizmus közgazdaságtanát, a szocializmus közgazdaságtanát, élveztem is, elég jól tudtam is a …