Home / ELLENSZÉK / Ille István: Szavazott az ország

Ille István: Szavazott az ország

A ország szavazott.

Mondjuk rá. Csakhogy kisebbik – kijelentem: silányabbik – része Orbán hatalomba maradására, mi több, kurvára-semmi-közük-hozzá erdélyiek szavazataival túlhatalmat is biztosítottak neki. Hogy mi vitte rá őket, azt beszéljék meg lelkiismeretükkel, meg az RMDSZ -szel.

Orbán politikai kultúrája (?), ami a gyűlöletkeltésre alapozva nyert hatalmat, elég szégyenteljes képet rajzol a magyar nemzetről. Az egészről, dicső kettőseiket illetően is. A közjó még csak fasorba se került a szavazási kampány során, de az orbáni hazugságokat simán benyelte a tudatlan, agymosott vidéki pór, és a kilóra megvett erdélyi agyonmagyar.

Errefelé egy nyamvadt, országunkat, asszonyainkat, sőt, kecskéinket veszélyeztető migránst se találni, pedig Orbánék minden bokoraljat megzörgetnek irántuk, de rettegni nagyon rettegtek tőlük. Orbán meg megvédte a magyart. Félelem és gyűlölet nyerő páros Orbanisztánban.

A kerítés szart sem ér. Azon felül, ha egy mégolyan fajtiszta szittya állam gazdasága, mint Orbanisztán is megkívánja, hogy török, pakisztáni, iraki, arab utcaseprők, mosogatók mellett  török, arab, indiai, pakisztáni mérnökök, fogorvosok és műtőorvosok is kellenek, ezt nem látja be – mivel a nevezett szakmákból kitántorognak a Lajtán túlra fajtiszta orvosaink, ápolónőink, mentőseink – akkor nagyon nem európai úton jár! Közmunkásokkal pedig – akik kurva jól mutatnak a foglalkoztatási statisztikákban – valahogy nem lehet betölteni a helyeket. Igaz, bőven akad a Lajtán túl is diplomás magyar fekete mosogató. De nem utálja  a mellette lévő tálcánál szorgoskodó bangladesi, ugyanis hótiszta fajmagyarsága ellenére Kovács 112. Józsi se kap többet. Mert biza, arrafelé a teljesítmény számít. Nálunk meg egy Erdélyből áttelepült általános ápolónői képesítéssel rendelkező, a szakkifejezéseket se igazán ismerő, öntudatos kettős már pár hónap után főnővéri állást követel magának!

Azt tudtátok, hogy a munkaügyi központokban – leánynevén: munkaközvetítő – 2005-ben, amikor részint túlképzettnek, részint túlkorosnak minősítettek diplomásként, külön adminisztráció volt a diplomások és a többi álláskereső részére? Le is tagadtam a diplomáimat, mert így talán kertgondozóként lehetőségem lett volna munkát kapni! Nem volt.  Füvet gereblyézni öntudatos újgazdag társadalmunkban diplomásnak nem volt ildomos!

Emlékeznek még, drága agyonmagyar nemzetvédőim, kik takarították Bécs utcáit? Hát Berlinét? Mondjuk, itthon is egy arab orvosnő kezelte a fogaimat. Mert hát, ide, vidékre, ő jutott.

Node, most szavaztunk. Az ország. Annak kisebbik része Orbánra – akit inkább politikai egója vezeti (hogy mire fel, fel nem foghatom), mintsem tisztán látása -, de hát lassan már azt is könnyebb átugorni, mint megkerülni.

Akkor lássuk is, ez a mérvadó kisebbség mire is szavazott?

A kerítésre, ami annyira szimbolikus, mint a lánggyűrű Wágner Walkürjében, de legalább meghosszabbítható. A végletekig lebutított oktatásra, ami szinte kényszeríti gyerekeidet az elvándorlásra.  A kiszolgáltatott közmunkásokra, akik zsákos krumpliért adják szavazatukat. A várólistákra, a kórházi fertőzésekre, az orvos- és ápolónő hiányra. A megfagyottakra, a megtévesztettekre, a megfélemlítettekre, a vakon hívőkre, akik azt hiszik, hogy, pedig nem.

Végül is, szavaztak Orbánra, szavaztak a gyűlöletre, a háborúra a hatalomért, és a nepotizmusra, a kormányzati korrupcióra., a hazugságra.

Ettől a következő négy évben biztosan jobb lesz nekik. Vagy nem.

Szerző: Ille István
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Ille István: Lemaradtam

Tanultam én a kapitalizmus közgazdaságtanát, a szocializmus közgazdaságtanát, élveztem is, elég jól tudtam is a …