Home / ELLENSZÉK / Ille István: Tolvajtempó

Ille István: Tolvajtempó

Eredetileg egy jó kis film címe, ami 50 értékes autó ellopásáról szól. Magyarországon a szakosodott bandát a Fidesz képviseli, csak éppen nem specializálódtak autókra. Gyakorlatilag mindet elloptak, ami nincs lehegesztve, vagy nem tűzforró. Ráadásul hosszú éveik voltak rá.
Ellopták a jövőnket. Nem aprózták, az egész népesség jövőjét lopták el – kivéve a csókosokét, habár azokéra sincs garancia.
Ellopták az ország hírnevét, ellopták a magyarok megbecsülését, ellopták a helyünket a világban.
Ellopták a nyugdíj megtakarításokat, ellopták az egészségpénztárt, ellopták a földeket és a vizeket. A levegőt még nem, de már dolgoznak rajta.
Ellopták a bizalmat, az önbecsülést, a reményt, a jobb, szebb jövőbe vetett hitet. Ellopták a nyugodt, békés öregkort, ellopták a kisgyerekek mosolyát, ellopták a gyerekszülés kedvét, ellopták a családot.
Ellopták az igazságot, ellopták a jogot, ellopták a segítőkészséget, ellopták a barátságot, ellopták a szerelmet.
Ellopták a múltat, ellopták az emberséget, ellopták hitet, a reményt, a szeretetet, ellopták az egyenes gerincet. Ellopták a lakhatáshoz való jogot, ellopták a munkához való jogot, ellopták az egyenlő bánásmódhoz való jogot, ellopták a tanuláshoz való jogot.
Ellopták a becsületünket, ellopták a lelkünket. Ellopták a tisztességet, ellopták az együttérzést, ellopták a humánumot.
Ellopták a tűzhely melegét, az éléskamra teli polcait, a holnap biztonságát, ellopták sokaktól még az életet is.
A tolvajok fejedelme meg – nem, kérem, nem Robin Hood – maga a miniszterelnök, Orbán Viktor. Fagin mester hozzá képest kezdő kelet-londoni cockney. De társai sem különbek, versenyeznek a tolvajok fejedelmével a lopásban.
A lista nem teljes. Amit eddig nem loptak el, már lajstromba van véve, csak az időpont kérdéses.
Még négy év a tolvajtempóban, és csak a pucér seggünk marad. Azt valahogy nem akarják ellopni.
Szerző: Ille István
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Sáfrány Péter: Újból kapható a Soros-transformers (álhír)

Újból megjelentek a játéküzletekben és az áruházak játékosztályain a Soros-krampuszbabák, a kormányunk alakváltós kabalababái. A …