Home / HÍR / Ingyenes strandbelépőt a 3-as metró utasainak!

Ingyenes strandbelépőt a 3-as metró utasainak!

A Magyar Liberális Párt azt javasolja, hogy a 3-as metró utasait ingyen strandbelépővel kompenzálják, amiért elviselhetetlen melegben kell közlekedniük hőségriadó idején.

Szabadai Viktor, a Liberális budapesti választmányának elnöke szerint komoly egészségügyi kockázatokkal jár, hogy a metró területén folyamatosan 30-40 fok körüli forróságban kell utaznia az embereknek, miután a felújított kocsikból kispórolták a légkondicionálókat. “A fővárosi vezetés felelőssége, hogy megfőnek az utasok a metrón, ezért nekik kell gesztust tenniük az utasok felé” – mondta a politikus az Arany János utcai metróállomáson tartott tegnapi sajtótájékoztatóján.

A Liberálisok budapesti választmányának elnöke azt javasolja, hogy a budapesti tulajdonban lévő fürdőket ingyenesen vehessék igénybe azok, akiknek érvényes bérletük van a hőségriadó idején, az utasok fürdőzésének költségét pedig a városházi vezetők szokásos év végi prémiumából vonják le. Szabadai Viktor emlékeztetett rá, hogy az orosz kocsik felújításának költségéből akár újakat is vehetett volna Budapest. “Olyan biztonságos és modern kocsikat, amelyek légkondicionálóval vannak ellátva, és nem kockáztatják az emberek egészségét hőségriadó idején sem” – mondta az ellenzéki politikus.

Szabadai szerint felháborító, hogy miközben Tarlós Istvánt és helyetteseit előre hűtött luxusautókkal szállítják a városban, a főpolgármester szerint a 3-as metrón a légkondicionáló igénye olyan, mintha “minden felszálló egy csokor virágot” kapna…

Fotó: Positive News

Kapcsolódó cikkünk:

“Nem rendelték el a klíma használatát” – az utasok dögöljenek meg

Szerző: Huppa, MTI, OS
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Rezeda: Festett föld

Magyar Nemköztársaságunk Karmacs nevű településén, vagy annak határában – ahogyan képünk is bizonyság reá – …