Home / HÍR / Isten veled, Fapados!

Isten veled, Fapados!

A választásokat megvárták, és eldöntötték: külső üzemeltetőre bízza a Kolosy téri piacot az óbudai önkormányzat, az új funkciót kapó létesítmény várhatóan az év második felében nyílik meg.

A III. kerület pénteken azt közölte az MTI-vel, hogy tavaly novemberben hirdettek pályázatot az üzemeltetésre, mert az utóbbi években a klasszikus piaci vásárlók és a termelői bérlők száma is radikálisan csökkent, a termelői piaccá alakítás ötlete nem hozott megoldást, és az épület fenntartása gazdaságtalanná vált. A létesítményt eddig az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. üzemeltette, azonban évente több tízmilliós veszteség jelentkezett az önkormányzat költségvetésében. Az önkormányzat étkeztetési-vendéglátó funkció kialakítását, azaz úgynevezett food hall koncepciót jelölt meg célként, amely helyi közösségi térként szolgál és turisztikai érdeklődésre is számot tart.

A január végi határidőre öt pályázat érkezett be, a többlépcsős, pontozásos rendszeren alapuló elbírálás után a Tiborcz-közeli  RedWood Holding Kft. nyerte el az üzemeltetési jogot – tudatta az önkormányzat, jelezve: a következő hetekben megkötik a szerződést és átadják az épületet a társaságnak.

A megújult Kolosy téri piac várhatóan az év második felében nyílik meg a szükséges átalakítási munkák után – olvasható a közleményben.

A környéken lakók, de még messzebbről érkezők kedvenc, kedves helye, a Fapados is bezár.

“Az 1993-ban nyílt poharazónak helyt adó épület nagy múltra tekint vissza. A Csemete utca elején található épület az 1900-as évek elején volt Göttler Kávéháza, a 60-as 70-es években háztartási bolt, a külső piac lebontása után pedig talán húsboltként is üzemelt. A tulajdonos 93-ban nyitotta meg a borozót, mely nem csak italmérésre, hanem Óbuda történetének áttekintésére is kiválóan szolgál. A poharazóba belépve rögtön feltűnnek a falra akasztott régi fényképek, képeslapok kinagyított képei, melyekről nyomon követhetjük a Kolosy tér fejlődését az 1900-as évek elejétől a 80-as évek végéig. (…) A Fapadosban mindig olyan élet van, mintha Olaszországban lennénk! A hangulatos, szépen felújított óbudai polgári épület bejárata előtt kis terasz rész van kialakítva. Az utca és a kocsma vendégei a duplaszárnyas, zsalugáteres ablakon át diskurálnak egymással. Itt mindenki ismer mindenkit, nincs hangos szó, csak, ha meccs van.”(Forrás)

 

 

Szerző: Huppa, MTI, Óbudakocsma.blog
Forrás: Huppa

Olvasta már?

POST IT: Két év alatt 118 millió forintot csorgattak át a POSZT vezetői a saját cégükbe

Nemrég hír volt, hogy három évre megújították a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) vezetésének mandátumát. …