Home / HÍR / Katonai gasztronómiai élmények???

Katonai gasztronómiai élmények???

A Magyar Honvédségben valaha szolgált és jelenleg szolgáló katonáinak gasztronómiai élményeivel folytatódik Őszy-Tóth Gábriel, az Így főznek… című könyvsorozata.

A kötetről kedden Budapesten, Stefánia Palotában, a Honvéd Kulturális Központ Regiment éttermében tartottak kóstolóval egybekötött tájékoztatót. A Honvédelmi Minisztérium az MTI-hez eljuttatott háttéranyagában felidézte: tizenhat éve jelent meg először Őszy-Tóth Gábriel Így főz a tisztelt ház című könyve. A később borászokkal, közéleti személyiségekkel, hírességekkel, sportolókkal megjelent sorozat mostani tizenegyedik darabjában a katonáké lesz a főszerep.

Az ötven személyes hangvételű interjút tartalmazó könyvben a legkülönfélébb helyeken és beosztásokban – a katonai hierarchia széles skálájában – szolgáló katonák jelennek meg. “Ami a haza szolgálatán kívül még közös bennük: a kulináris élmények, a főzés szeretete és annak magas szinten való művelése”.

A többi könyvhöz hasonlóan a katonák kedvenc ételeiket is ajánlják a lapokon, mellettük recepttel és az elkészített ételek fotóival. Most viszont – az előző kötetektől eltérően – maguk az interjúalanyok is részt vesznek az ételfotókhoz készülő kedvenc ételek elkészítésében. Ebben a katonák szakértői segítsége Balázs Gergő, a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Helyőrségdandár Regiment éttermének főszakácsa, a 2016-os erfurti kulináris olimpián kétszeres ezüstérmes Magyar Honvédség katonaszakács-válogatottjának csapatkapitánya.

A most készülő reprezentatív kiadású Így főznek a katonák című könyv várhatóan év végén kerül a könyvespolcokra.

 

Szerző: Huppa.hu, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Fábián András: Orbán és a családbarát turizmus

Orbán Viktor fényes és hosszú távú programot hirdetett a Turizmus Summit 2017 konferencián. A program …