Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / Kényes az Európai Bizottság helyzete, de talán megvizsgálják a legújabb nemzeti konzultáció kérdéseit

Kényes az Európai Bizottság helyzete, de talán megvizsgálják a legújabb nemzeti konzultáció kérdéseit

Az Európai Bizottságnál napirenden van a legújabb nemzeti konzultáció rájuk vonatkozó részeinek vizsgálata. Hogy mi lesz a kimenetele és lesz-e egyáltalán, az még kérdéses, mert a bizottság a közelgő választások miatt óvatosan bánik a dologgal – írja  444!.

Ujhelyi István szocialista EP-képviselő írásban kérdezett rá Jean-Claude Juncker bizottsági elnöknél, hogy igaza-e az, hogy

  • a bizottság felső határ nélküli kötelező kvótamechanizmust akar a tagállamokra kényszeríteni,
  • minden migráns 9 millió forintot kap majd fejenként,
  • minden évben egymillió migráns befogadását akarják,
  • létre akarnak hozni egy európai bevándorlási ügynökséget, ami elvenné a tagállamok jogosultságát a bevándorlási ügyekben?

Juncker titkárságának erre válaszolnia kell, de az még nem dőlt el, hogy készítenek-e megint saját összeállítást is. Amennyiben készítenek, akkor nem pont azokra koncentrálnak majd benne, amelyekre Ujhelyi rákérdezett, mert azok olyan motívumok elsősorban, amire a konzultáció szerint Soros György igyekszik rávenni a bizottságot.

Soros megvédésével azonban biztosan nem foglalkozik majd a bizottság.

Navracsics szerint nincsen semmiféle Soros-terv

Navracsics Tibort, az Orbán-kormány korábbi külügyminiszterét, a három éve az Európai Bizottságba száműzött fideszes politikust kérdezte a Hír Tv arról, hogy téma-e a bizottságban Soros György. A válasz: nem, egyáltalán nem téma. És persze az sem igaz, amit a kormány állít, vagyis hogy a bizottság hajtana végre valamiféle „Soros-tervet”. A fideszes politikus azt mondja, ő ezt inkább a készülődő választási kampány retorikai elemének tartja. Vajon mi lesz ezután Navracsics Tiborral, hová száműzik Orbánék? – teszi fel a kérdést a Magyar Narancs.

Szerző: Magyari Péter
Forrás: !!444!!!

Olvasta már?

Rezeda: Festett föld

Magyar Nemköztársaságunk Karmacs nevű településén, vagy annak határában – ahogyan képünk is bizonyság reá – …