Home / HÍR / Keresik a fogást Gyurcsányon, de még mindig nem találják

Keresik a fogást Gyurcsányon, de még mindig nem találják

A Fidesz szerint a Czeglédy-ügyről egyre inkább kiderül, hogy az nem más, mint Gyurcsány Ferenc korrupciós ügye.

Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: Gyurcsány Ferenc lelepleződött, amikor kiderült, hogy kölcsönt adott Czeglédy Csabának, 80 millió forintot juttatott számára az érdekeltségébe tartozó Altuson keresztül. Erre az összegre nem is volt szüksége, hiszen 2013és 2016 között több mint 3 milliárd forintot tüntetett el, s titkos osztrák széfjében több mint egy kilogramm aranyat találtak.

Itt az arany árfolyama, tessenek kiszámolni.

A kormánypárti politikus úgy fogalmazott: a Czeglédy Csaba által üzemeltetett bűnszervezet mögött Gyurcsány Ferenc és a baloldal áll, Czeglédy Csaba nem más, mint “a volt kormányfő és a baloldal strómanja”. Szerinte a bűncselekményből befolyt pénz az MSZP és DK kasszájába vándorolt, és ebből finanszírozták volna a baloldal kampányát. Az egész ügyért egy ember tehető felelőssé, Gyurcsány Ferenc, ez az ő és a baloldal korrupciós ügye – hangoztatta Budai Gyula, aki a legnagyobb aljasságnak azt nevezte, hogy a Czeglédy Csaba és bűnszervezete által elcsalt, elsikkasztott pénzből a diákok nem kapták meg a fizetésüket.

Gyurcsány Ferenc károkozásáért így újra a polgári kormánynak és a parlamentnek kell helytállni – közölte.

A fideszes politikus szintén aljasságnak tartotta, hogy Czeglédy Csaba jogi képviselője útján megkereste a diákok szószólóját és kártalanítást ajánlott.

Rezeda: Így etesd Czeglédyvel a trollodat

Megállapítható, hogy Czegdlédy Csabának semmi más dolga nem volt, minthogy a baloldal és a DK kampányához pénzt gyűjtsön össze, s ezt sikeresen meg is tette – mondta Budai Gyula, aki kitért arra is, hogy az Altus abban az osztrák bankban vezetett számlát, ahol Czeglédy Csaba széfje volt. Szerinte véletlenek nincsenek, s Gyurcsány Ferencnek végre színt kellene vallania ebben az ügyben.

Lázár: a kormány vizsgálja a Czeglédy-ügyben károsult diákok megsegítését

Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyik eljárás. Az előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő, ügyvédként az MSZP és a DK is jogi képviseletét is ellátta több ügyben.

Mécs Imre szerint Czeglédy Csaba jogvédő demokrata

Rágalmazási pert indít Budai Gyula ellen a DK

A párt ezt arra reagálva közölte szerdán az MTI-vel, hogy Budai Gyula sajtótájékoztatóján azt mondta, a Czeglédy Csaba által üzemeltetett bűnszervezet mögött Gyurcsány Ferenc és a baloldal áll, Czeglédy Csaba nem más, mint “a volt kormányfő és a baloldal strómanja”. A DK reagálásában azt írta, van, ami nem változik a Fidesznél: ha valaki érdemi politikai ellenfele Orbán Viktornak, akkor azt minden eszközzel le kell járatni. Gyurcsány Ferenc pártelnök visszautasítja és határozottan cáfolja a vádakat, és rágalmazási pert indít Budai Gyulával szemben – közölték, megjegyezve, a pert Czeglédy Csaba ügyvédi irodája viszi, ahogy számtalan korábbi esetben is.

 

Szerző: Huppa.hu, MTI,
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Szele Tamás: Fronthelyzet

Maul halten und weiter dienen, pofát befogni és tovább szolgálni – mondja Svejk, és most, …