Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / Keserű szájízzel távozik a Globe színház direktornője

Keserű szájízzel távozik a Globe színház direktornője

Michelle Terry színésznő-írót nevezték ki a londoni Shakespeare’s Globe színház új művészeti igazgatójának. Terry, aki korábban az Ahogy tetszik, a Szentivánéji álom és a Lóvátett lovagok című előadásokban is szerepelt, 2018 áprilisában veszi át a színház vezetését Emma Rice-tól.

 A Globe élén már több alkalommal állt színész-menedzser, mások mellett Mark Rylance is sikeresen irányította a színházat. A BBC elemzője azonban emlékeztet arra, hogy Emma Rice keserű szájízzel távozik. A jelenlegi művészeti igazgató elképzeléseit ugyanis erősen kritizálták a Globe vezetésében, egyebek mellett nem tartották autentikusnak az általa használt hang- és fénytechnikát. Rice idén nyílt levélben fordult utódjához, amelyben azt írta, hogy utólag olyan feltételeket szabtak munkájához, amelyekkel nem tudott azonosulni.

Neil Constable, a Shakespeare’s Globe vezérigazgatója méltatásában dicsérte a leendő igazgató sziporkázó és intelligens játékát, és hozzátette: a közönségnek alkalma lesz arra, hogy Terry friss művészi látásmódjával is megismerkedhessen pályafutásának ebben az új szakaszában.  A színésznő elmondta, hogy nagyon büszke és izgatott, a pozícióval egy álma válik valóra.

A fotón Michelle Terry

 

Szerző: Huppa.hu, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Tarlós feladja?

Tarlós István főpolgármester a jelenlegi struktúra és a “nem tisztázott” hatáskörök miatt 70 évesen már …