Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / Kezdeményezték a fideszes Simonka György mentelmi jogának felfüggesztését

Kezdeményezték a fideszes Simonka György mentelmi jogának felfüggesztését

Polt Péter legfőbb ügyész indítványozta az Országgyűlés elnökénél Simonka György országgyűlési képviselő mentelmi jogának a felfüggesztését – írja a 24.hu.

A gyanú szerint Simonka tevékenysége a zöldség-gyümölcs termelői csoportok és termelői szervezetek által igénybe vehető, az Európai Uniótól és a hazai költségvetésből származó támogatások jogellenes megszerzésére irányult. Mivel Simonka tisztában volt azzal, hogy jelentős összegű pályázati források nyílnak meg, ezért 2009 év végén elhatározta, hogy mások segítségével és azok cégeinek a felhasználásával egy olyan személyi kört épít fel, amelynek az volt a célja, hogy a beruházások megvalósítása során a döntéshozókat megtévesztve, egymással összehangoltan, európai uniós, illetve a hazai költségvetésből származó, vissza nem térítendő támogatás igénybevételével jogtalan vagyoni haszonhoz jussanak.

A költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozásban 29 személy gyanúsítotti kihallgatására került sor. A másfél éve indult nyomozás az utóbbi hónapokban pöröghetett fel, mert nyár derekán még csak 15 gyanúsított volt az ügyben. Simonka György azért nem volt a gyanúsítottak között, mert képviselőként védte őt a mentelmi jog.(Blikk)

Fotó: MTI Archív

Szerző: Horváth Csaba
Forrás: 24.hu

Olvasta már?

Gruevszki-ügy, Brexit, Románia, Merkel – Nemzetközi sajtószemle

Frankfurter Allgemeine Zeitun: A tiszta jogi ügy A Gruevszki-ügyről továbbra is igen sok sajtóorgánum számol …