Home / HÍR / Amiről nincs vita: kezdődhet az árvízvédelem a csillaghegyi öblözetben

Amiről nincs vita: kezdődhet az árvízvédelem a csillaghegyi öblözetben

A Fővárosi Közgyűlés szerdán négymilliárd forintot biztosított a csillaghegyi öblözet árvízvédelmének első fejlesztéseire.

A főváros négymilliárd forint saját forrást biztosított a csillaghegyi öblözet árvízvédelmének két új beruházására: az Aranyhegyi-patak menti és a pünkösdfürdői védvonalszakaszokra. A testület döntése értelmében a 2018-2019-ben megvalósuló fejlesztések költségét a későbbiekben a csillaghegyi öblözet teljes árvízvédelmére vonatkozó támogatásból pótolják vissza.

 

Amiről vita van

Az Index úgy értesült, hogy felállítanak egy szakmai grémiumot, ami március végéig dönthet a római-parti mobilgát nyomvonaláról, jelentette ki Tarlós István főpolgármester a fővárosi közgyűlés szerdai ülésén. A grémiumnak tagja lesz az a Koncsos professzor is, aki komoly kifogásokat fogalmazott meg a fővárosi tervek biztonságával kapcsolatban, valamint megfigyelőként részt vesz két ember a tiltakozók közül is. Márciusig elkészül egy újabb, a Mélyépterv által elvégzendő vizsgálat a fővárosi (part menti) tervek alternatívájaként felmerült Nánási úti nyomvonalról.

Szerző: Huppa.hu, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Szele Tamás: Elszállt egy álhír a szélben

Még, hogy egy? Egy csomó, valóságos kampány folyik, csak éppen az utolsóról gyorsabban derült ki, …