Home / VÉLEMÉNY / Ki ez a Kövér? Ő az izé, a Magyarméter?

Ki ez a Kövér? Ő az izé, a Magyarméter?

Most, hogy a minap megvolt Dunaszerdahelyen a némi nemzeti zabhegyezéssel összekötött magyar-magyar politikusi és „értelmiségi“ randi, azt gondolhatnánk, hogy olvadnak a magyar nemzeti jegek a „Felvidéken“. Egyébként lehet, hogy így is van, elképzelhető az esély arra, hogy befejezik a felek, (értsd: a Magyar Közösség Pártja meg a Híd politikusai) a folyamatos egymásra történő nyelvöltögetést. Leszámítva persze a két politikai akol legbunfordibb tahókból álló keménymagját. Amelyek tagságát, nem csupán nyelvöltögetés, de az egymásra köpködés, az állandó sár- és szardobálás jellemzi.

Ki ez a Kövér? Ő az izé, a Magyarméter?

Paraméter-felvétel

Így megy ez, ha tótágast állnak a két párt vezetői, akkor sem lesz csürhéikből szalonna. Illetve, aki hülye, az is marad…

Mármost, abban talán megegyezhetünk, hogy egy parlamenti elnököt, nem illik, nem lehet csürhének, illetve hülyének minősíteni. Legalább is, ha politikailag korrektül akarsz viselkedni. Mégozzá akkor is, ha akad most már sajna némely EU-tagország, ahol a közjogi méltóságok emeletes tortát süttettek maguknak és híveiknek a politikai korrektség jeleképes megszűnését ünnepelve. És persze, rögtön neki is álltak politikailag nem korrekt módon kommunikálni, szónokolni. Magyarul, nagy bátran úgy beszélnek most már a nyilvánosság előtt, mint holmi részeg kanász a koszos disznójával.

Az ő problémájuk ez, gondolhatnánk, ha nem lenne körülöttünk, köztünk számos olyan ember, akik ezeknek a kanásszá vedlett közjogi méltóságoknak az állandó céltáblái. Koszos disznóknak nézik őket, nevezetesen…

Robert Ficónak például az újságírók vannak a bögyében legújabban. Csak azért, mert a munkájukat végezve kellemetleneket merészelnek kérdezni tőle.

Ezért aztán azt hiszi a szlovák kormányfő, hogy akkor neki lehet jogosan kurvázni és nemzetárulózni a rovásukra.

Vagy itt van egy másik közjogi példány, a Kövér László. Ő a magyar parlament elnökeként gondolja azt, hogy lenemzetárulózja „felvidéki“ politikuskollégáját, Bugár Bélát. Nem mellesleg, azokkal a szlovákiai magyar, ha úgy tetszik “felvidéki” választókkal együtt, akik a szlovák parlamentbe juttatták Bugárt. Pártjának további szlovákiai (“felvidéki”) magyar politikusaival együtt. Csak azért gondolja Kövér, hogy lenemzetárulózhatja „felvidéki“ kollégáját, mert Bugár nem a jelenleg hatalmon levő magyar politikai osztály kottájából játszik? Illetve, mert nem Kövér László politikailag inkorrekt nyelvét beszéli? Kövérnek ezért meggyőződése, hogy kijelentheti:

 “Bugár Béla … olyan szlovák politikus, aki jól beszél magyarul”?

Ilyen alapon egyébként az lehetne a megfelelő replika, ha Bugár, avagy bármely Kövér kiszólását helytelenítő alany visszaszól, hogy Kövér László meg olyan véresszájú, tapló közszereplő, akit kiskorúsítani kellene, mert elveszítette józan ítélőképességét. Ez azonban igazságtalan lenne, hiszen a józan ítélőképességét az ember jellemzően önkéntelenül szokta elveszíteni. Vagyis senki nem szokott direkt megőrülni. Jóindulatúan, korrekt módon tételezzük hát föl, hogy Kövér László személyében nem egy őrülttel állunk szemben. Ha viszont ez így van, el kell gondolkodnunk azon, hogy miért kap menetrendszerű agymenést, mitől kezd inkorrekt módon mocskolódni, anyázni, ha olyan halandókkal szembesül, akik nem ugyanúgy ülnek föl a biciklire, mint ő…

Talán alalapból hiszi magát a legmérvadóbb Magyarméternek? Vagy valamilyen echte magyar istenségtől szerzett megbízást arra, hogy tévedhetetlenül ítélkezhessen élő és holt magyarok fölött.? Esetleg csak hosszabb a vezetéke a kelleténél és nem jutott még el hozzá az infó, hogy a minap Dunaszerdahelyen, mint magyar a magyarral randizott és hegyezte a nemzeti zabot a parlamenten kívüli Magyar Közösség Pártja elnöke, Menyhárt József, meg Bugár Béla a Híd elnöke, egyszersmind a szlovák parlament alelnöke?

A franc tudja, mi van!!! És azt sem, hogy mi lesz ebből, tekintetes urak?

Szerző: Barak László
Forrás: Parameter

Olvasta már?

Ardamica Zorán: Kinyalhatják

A szlovák belpol posványt a napokban két dolog kavarta fel. Kicsit. Fotó: Pluska Az egyik …