Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / Ki kulázott a karácsonyfa alá?

Ki kulázott a karácsonyfa alá?

Vannak a Facebookon mindenféle állatok. Ott van mindjárt Erzsi, a politikai és könyvkiadási karriert befutott macska. Vagy Demény, a kötsög, ő egy vizsla. Rengeteg követőjük van, az én kedvencem mégis Garázda Ödön, a bulldog.

Ödönben (na, jó, az anyjában) az a zseniális, hogy nem akar többet bemutatni, mint az ő kis saját világát, amelyben –  rajta kívül még kb. 6 kutya él együtt vele + a kétlábúak és néhány macska – ő a király. Irodalmi magasságba emelte a faszkivan kifejezést, amiért külön hála, mert az ismeretségi körben csak elég ennyit írni az üzenetben – minden benne van. Legutóbbi posztja csak ennyi volt: “Karácsonyig kellett várnom egy kibaszott láncfűrészre…születésem óta erre vágytam… #faszkivan”. Hatalmas rajongótábora tűkön ülve várja a következőt, mert az a világ, amibe betekintést enged, tele van humorral, kajával, szarással-hugyozással és kisebb-nagyobb trollkodásokkal. Helló, való világ. Ha Ödön túlmegy minden határon, anyja ráadja a “Köcsög vagyok” pólót.

De nem, nem Ödön szart a karácsonyfa alá, bár szó nélkül bevállalta volna, ő azonban sokkal nagyobbat szokott – mondja, az Öcsi volt, a kölyök bulldogtesó.

De neki még szabad, rajta van a szobatisztasághoz vezető rögös úton.

Kérdés az, vajon a szobatisztaság kérdésével hogy áll Magyarország miniszterelnöke. Korát tekintve elhányta már csikófogait, így lehet, hogy  a másik végéhez közelít, mert amit a kormánylapban megírt cikkében megfogalmaz, az nem más, mint egy hatalmas bűzölgő kupac a nép karácsonyfája alá.

Nem tudom, kinek jutott eszébe szenteste a függöny. Mármint, amit majd be kell húzni. Mert neki igen. Mások el vannak ilyenkor foglalva  a hallével, a bejglivel meg a fenyőfatalppal. De még ez utóbbi tevékenységük közepetette sem merül fel, hogy gerendát keresgéljenek ott, ahol szálka sincs. Én mondjuk láttam egy menekültnek kinéző családot a négyeshatos megállójában – a kislány mosolyt csalt mindenki arcára. Három ember. Kábé két hónap alatt. Tömegnek a legnagyobb rosszindulattal sem mondható, ezt a tételt tehát nyugodtan kihúzhatjuk a saját listánkról, és felvéshetjük a hazugságok feliratú papírra.

Meg ott van ez a nagy kereszténységi izé is. Az össznemzeti amnéziában megteheti, hogy olyanokat mond, hogy minket jól összefog a keresztény gyökérzet. Nem tudom, honnan vette, mert csak kicsit kell barátunkat, a Google-t faggatni, hogy kiderüljön, neki olyanja nincs.

Nehéz dolga lehet, mert amíg te azzal vagy elfoglalva, hogy egy alaktalan tárgyat befogj a karácsonyi csomagolópapírral, neki avval kell törődnie, hogy megvédje az országot az indiánok, a barnamedvék, a földönkívüliek a muszlim migránsok támadásától. Ezért már jobb helyen jár a kényszerzubbony, mi nem vagyunk jobb hely, ezért itt koronát osztogatnak.

Nem akarjuk, hogy megfosszák gyermekeinket a Mikulás- és angyalvárás örömeitől.” – írja, te meg nézel bambán magad elé.

Mi sem akarunk úgy csinálni, mintha ezeket a dolgokat először hallottuk volna, a fenét. Csak van az emberben egy ostoba elképzelés arról, hogy miket mondjon az ország első embere karácsonykor. Ebbe az elképzelésbe nem annyira fér bele a hazudozás, a félelemkeltés, az uszítás, az EU szidalmazása – pláne úgy, hogy az udvara éppen az említett buksztárcájából emeli ki rendre a lóvét.

Jelen körülmények között elég lett volna, ha annyit mond, mint amennyit a parlamentben kipréselt magából, amikor kínos kérdést kapott: “Boldog karácsonyt!”.

Mert mindaz, amit abban a cikkben összehordott, semmi másra nem jó, csak arra, hogy valaki fogjon egy méretes “Köcsög vagyok” pólót, és megpróbálja ráhúzni.

 

 

Szerző: IMHO
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Fábián András: Jó kommunisták, rossz kommunisták

Örömmel jelentették be a Nemzeti Együttműködés Rendszerének 8. (nyolcadik!) évében, hogy végre összeállt a névsor. …