Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / Kipáváskodták a helyéről az Emberség Erejével Alapítványt Pécsen

Kipáváskodták a helyéről az Emberség Erejével Alapítványt Pécsen

Hoppál Péter kulturális államtitkár, pécsi Fidesz-elnök a múlt pénteken arra kért minden pécsit, hogy ne adjanak helyet az Emberség Erejével Alapítványnak. Pontosabban ő azt mondta,  nem sokat foglalkozva a valósággal: hogy a “pécsi Soros-kampányközpontnak” ne adjanak helyet – írja a szabadpecs.hu.

Páva Zsolt polgármester aláírásával és előterjesztésére pedig egy rendkívüli “Soros-ellenes” nyilatkozat elfogadására készülnek. Pedig teljesen kizárt, hogy ne tudták volna, hogy a pécsi Emberség Erejével Alapítványnak ne lenne meg már rég az a hely, ahol az irodát berendezhetik. Csütörtök reggelre eldőlt, hogy még sincs meg, a főbérlő visszakozott.

Nyílt Társadalom Alapítványtól nyert 130 millió forintból rendezték volna be, a Reggeliben (a Nappali kistestvére), a pécsi  Király utcában, de immáron nem mehetnek oda. Hiába állapodtak meg erről a hely albérlőivel, akiknek a szerződésük szerint szabad lehetőségük van tovább értékesíteni a szabad helyeket. A főbérlő arra kérte őket, hogy mégse adják ki a helyet az Emberség Erejével-nek.

„Kedves Pécsiek!

Néhány hónapja megkeresett minket az általunk régóta ismert, és nagyra becsült Emberség Erejével Alapítvány vezetősége, és szóban megállapodtunk abban, hogy a Nappali feletti galérián egy co-working irodát nyitnak, ahonnan az Open Society Foundations által finanszírozott új regionális civil támogatási programjukat is koordinálják majd. A helyi és országos politikában, médiában folyó, természetesen mindenféle realitást nélkülöző lejárató kampány hatására létrejött, hisztérikus és ijesztő helyzetet látva főbérlőnk, az ingatlan tulajdonosa megkért minket, hogy ne szerződjünk az Emberség Ereje Alapítvánnyal. Aggodalmukat megértjük és elfogadjuk, az együttműködéstől kénytelenek vagyunk visszalépni. Ezzel nem csak, hogy egy pezsgő kreatív civil központ közelségét veszítjük el, de jelentős anyagi kár is ér minket, hiszen az alapítvány bérleti díjat és értéknövelő beruházást is finanszírozott volna az épületben. A gyűlöletkeltő politikusok és médiamunkások helyett mi szégyelljük magunkat, ezzel szemben minden tiszteletünk a helyi emberek boldogulásáért dolgozó civil szervezeteké!

Szép Tamás, Felcser Dávid városukat szerető pécsi polgárok

Nappali Bár”

Szinte kizárt, hogy Hoppálék ne tudták volna, hogy az alapítványnak már megvan a biztos helye. Ami most ugye nincsen mégsem. Nem beszélve arról, hogy a Páva-Hoppál-Csizi-trió a néhány éve a saját maguk által elfogadott “Pécsi Alkotmány” elveivel igencsak ellentétesnek tűnő nyilatkozat elfogadására készül a csütörtökön 9 órakor az év utolsó rendes pécsi közgyűlési ülésén – írja a lap.

Fotó: Kocsmablog

Szerző: Szabad Pécs
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Szele Tamás: Az igazság halála

Kérem, reggel kinyitottam a csapot, egy Orbán Flóra jött ki belőle, kinyitottam a konyhaablakot, ott …