Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / Kirúgták a civil projekt szervezőit, és kádereket toltak be a helyükre

Kirúgták a civil projekt szervezőit, és kádereket toltak be a helyükre

Úgy tűnik, evés közben jött meg a fideszes étvágy: már kiképezték egy országos projekt szervezőit, amikor rájöhettek arra, hogy a választás előtt óriási lehetőséget szalasztanának el, ha az akárkik helyére nem raknák be a kádereiket.

A 24.hu leírja, hogy a Cselekvő közösségek projektet arra találták ki, hogy segítségével országos mentorhálózatot hozzanak létre. A 60 fős mentorcsapat feladata, hogy megyénként kisebb csoportokban bekapcsolódjanak a pályázó települések életébe, és a helyiekkel együtt összehozzák a programot. A decemberben meghirdetett projektre 61 mentort vettek fel, mind el is végezték az akkreditált közösségfejlesztői képzést, de két hónappal azt követően, hogy átvették a bizonyítványukat, a csapat 20 tagját váratlanul és minden indoklás nélkül kirúgták. (A Cselekvő közösségek projektetet a Skanzen Szabadtéri Néprajzi Múzeum vezeti.)

Több kirúgott szervező szerint az már működésük rövid ideje alatt is kiderült, hogy a polgármesterek és a helyi kormánypárti politikusok egyáltalán nem a települések és az ott lakók kezdeményezéseinek kibontakoztatásában gondolkodnak, hanem saját, előre kialakított, a 2018-as választási kampánnyal egybevágó terveiket próbálják megfinanszíroztatni a hamarosan induló projektekkel.

Az eltávolítottak közül többen azt állították, hogy egy átvilágítással szűrték ki azokat, akik túl komolyan gondolták a közösségfejlesztést.

Az új mentorok között van, aki jelenleg is önkormányzati képviselő a Fidesz-KDNP színeiben. A keszthelyi pártképviselő mellett akad olyan új csapattag is, akinek közvetlen családtagja tölt be fideszes választott tisztséget Pécsen, más pedig 2010-ben volt a kormánypártok megyei jelöltje. De van olyan kivételes eljárással felvett mentor is, aki a Farkas Flórán nevével fémjelzett ORÖ-ből került a tízmilliárdos projekt szervezői közé.

Szerző: Spirk József / 24.hu
Forrás: 24.hu

Olvasta már?

Markó Beáta: Tömegpszichózis

Magyarországon szociológusok, pszichológusok komoly tanulmányokat írhatnának a tömegpszichózis jelenségéről, hatásairól, működési mechanizmusáról. Nem tudjuk, miért …