Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / Konok Péter: Aurórának a hajnalt nevezték

Konok Péter: Aurórának a hajnalt nevezték

“A jegyző később lakossági nyomásra záratta be egy évre a bárhelyiséget, mivel több környékbeli lakó állítólag rettegett az itt találkozó bölcsészektől…” – írja az Auróráról a Magyar Nemzet.
A bölcsészek kétségkívül félelmetes népség. Tudom, mert én is az vagyok, néha reggelenként tükör nélkül mosok fogat, mert nem akarom felizgatni magam.
Emlékezetes, hogy néhány éve például bölcsészcsürhe támadott meg békés focidrukkereket.
A szép, új stadionjukban nyugodtan szotyolázó-zsidózó drukkerek hirtelen azt vették észre, hogy a biztonságukat óvó rendőrök eltűnnek, majd hipszterszemüveges, lódenkabátos fiatalok özönlenek be otthonosan összeokádott szektoraikba, és Bourdieu-szövegekkel, rímtelen versekkel, méretes metrumokkal, és festmények reprodukcióival hadonásznak.
„Szörnyű volt – nyilatkozott még mindig elcsukló hangon Brutál „Szecskavágó” István, a Felcsút vezérszurkolója, akit a helyszínen felállított egyik mobil mentális elsősegélyhelyen ért utol riporterünk. – Mindenfelé latin szavak, ködös axiómák, hosszú körmondatok és érthetetlen szillogizmusok röpködtek. Egy 35 kilósnak látszó, feketére festett hajú lány megfenyegetett, hogy kielemzi az egómat!”
A megfélemlített szurkolók egymást eltaposva menekültek a stadionból, többen nyolc napon túl gyógyuló kulturális sérülést szenvedtek. Egy ultrának Egon Schiele „A szék és a kancsó szerves mozgása” című festményének színes nyomatát tartották az orra elé, ő jelenleg még kómában van.
A helyszínre gyorsan kiérkezett a TEK Kultúraelhárító Kommandója, akik a sérült drukkereket elsősegélyben is részesítik: éppen a „Ria-ria, hőőő-hőőő, zsuppsz!” című nótát énekeltetik velük, és a Kerényi-művésztelep képeiről készült diákat vetítenek.
„Sajnos, egyre gyakoribb az efféle értelmiségi huligánkodás – mutatott rá Dr. Nófjúcsör Ernő, az EMMI bölcsészbűnözés elleni fellépésért felelős frissen kinevezett államtitkára. – A kormány eltökélt szándéka, hogy rövid időn belül az utolsó egyetemet is megszünteti, és így kifüstöli fészkükből ezeket a tücsökhordákat.”

Szerző: Konok Péter
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Szele Tamás: Fronthelyzet

Maul halten und weiter dienen, pofát befogni és tovább szolgálni – mondja Svejk, és most, …