Home / HÍR / Kósa Lajos tolja el a motorját!

Kósa Lajos tolja el a motorját!

Az ember azt gondolná, ekkora ziccert vétek kihagyni, mindenesetre eleddig csak a DK, a Liberálisok és a Jobbik veri  tamtamot a Kósa-ügy miatt. Legalábbis, ami a kiadott közleményeket illeti.

Kósa Lajos ne várja meg április 8-át, mondjon le most!

– írja a Magyar Liberális Párt közleménye, egyúttal magyarázatot követelnek Kósa Lajostól, aki nem elég, hogy akkora összeget akart kezelni, amekkora egyetlen magánkézben sem létezik Magyarországon, de ezután egy háztartásbeli asszonyról szóló mesével magyarázkodott, aki saját bevallása szerint évekig a bolondját járatta vele. Látható, hogy nyolc év kormányzás  – vagy inkább kommunikációs lavírozás – után szép sorban hullik le a lepel a hatalom embereiről. A Fidesz vezetőinek csak az elmúlt hetekben nyilvánosságra került botrányai már elegendőek ahhoz, hogy megbukjon a kormány. A sorozat a miniszterelnök vejével indult, Semjén Zsolt svédországi luxusvadászata után pedig megérkeztünk Kósa Lajos mesebeli történetéhez. Ahhoz a történethez, amelynek minden egyes eleme megkérdőjelezhető, és amely jól példázza, milyen emberek kezében van az ország sorsa. A nemrégiben frakcióvezetőből miniszterré vált politikus szemét annyira elhomályosította egy feltehetően szélhámos asszony által felkínált gigantikus összeg, hogy a közjegyzőhöz rohant szerződésbe foglalni hirtelen ért szerencséjét.

A DK egyenesen az Európai Bizottsághoz fordul Kósa Lajos miatt

Arra kérik az Európai Bizottságot, vizsgálják ki, hogyan rendelkezhetett négymilliárd-háromszázötvenhárommillió euró felett Kósa Lajos. Illetve, ezt akkor írták még, amikor nem derült ki ez az egész háztartásbeli-ügy, a helyükben azonban ragaszkodnánk a vizsgálathoz, már amennyiben elkerülhető lenne a belügyekbe való beavatkozás vádja és a komplett ország nevetségessé tétele… (Köszi, Lajos.) Gréczy Zsolt azt mondta, ha a hír igaz, akkor minden idők legnagyobb politikai és gazdasági botránya valósulhatott meg Magyarországon.

A Jobbik vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Kósa-gate feltárására

Ha a fideszes Polt Péterre várunk ennek az ügynek a kivizsgálásából sem lesz semmi, ezért a Jobbik haladéktalanul vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi, hogy még a választások előtt kiderüljön, kinek a vagyonát és milyen célból kezelheti Kósa Lajos – írják. A magyar közéletben, de talán még nemzetközi szinten is példátlan, hogy egy miniszterre valaki akkora vagyont bíz, mint egy kisebb ország vagy a magyar egészségügy éves költségvetésének a fele. Mielőtt a választók döntést hoznak, kire is bízzák Magyarország jövőjét, tudniuk kell, ki, vagy kik állnak Kósa Lajos és a Fidesz mögött valójában. Kinek a pénztárosa Kósa Lajos, kié a rá bízott 4,3 milliárd eurós vagyon, honnan származik, legális vagy illegális, hazai vagy külföldi forrásból, hol van most ez a pénz, mihez kezdett vele Kósa Lajos és a Fidesz? Amennyiben a Jobbik által kezdeményezett vizsgálóbizottság feláll, április 7-ig elkészíti jelentését – írják, és ekkor a kezünk belecsúszott a bilibe.

Hadházy Ákos sem marat tétlen

Az ország korrupciós La Mancha lovagja egy rövid, de annál tömörebb tartalmú FB-posztban vázolta fel, hogy a “háztartásbeli”-ként bagatellizált asszonyság igencsak mélyen van a Kósa-birodalom bizniszében.

 

Szerző: Huppa.hu, MTI, MTI OS
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Valójában nem hisszük el, hogy Szijjártó ezt komolyan is gondolja

Szijjártó pénteken Münchenben, a magyar főkonzulátus új épületének avató ünnepségén mondott beszédet. Többek között ezt …