Home / HÍR / Kósa szerzett a debreceni strandnak kétmillárdot

Kósa szerzett a debreceni strandnak kétmillárdot

A kormány további kétmilliárd forinttal támogatja a debreceni nagyerdei strand összesen hatmilliárd forintba kerülő fejlesztését – jelentette be a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn sajtótájékoztatón, Debrecenben.

“Lélegzetelállító lesz, ha a strandot úgy abban a formában, ahogy a tervezőasztalon kinéz, meg tudjuk valósítani. Olyan turisztikai lehetőséget és értéket jelent majd Debrecen számára, amire szerintem a régióban nem lesz példa – nyilatkozta Papp László polgármester. (Dehir)

Azt elhisszük…:

Az Aquaticum Strandfürdő fejlesztési elképzeléseinek kidolgozására húsz tervező adott be pályaművet, ezek közül kilencet díjaztak, illetve vásároltak meg összesen 20 millió forintból. A zsűri döntése szerint Bordás Péter pályaműve lett az első. Ő tervezte egyébként a Nagyerdei Stadiont, és a parkerdő megújításának is ő volt a tervezője.

Bár- és jacuzzihegyek

“A Nagyerdő rekonstrukciójának és a strand felújításának építési engedélyezési és kiviteli tervezési feladataira januárban írta ki a közbeszerzést a debreceni önkormányzat. A felhívás kiemeli, hogy a terveknek Bordás Péter elképzeléseiből kell kiindulnia, ugyanakkor abban több változtatást kértek. az emeleti napozó teraszának két végében egy-egy bárt kell elhelyezni az úszómedence felőli vízfalon, egymástól független tíz darab jacuzzit kell kialakítani”(Dehir)

Kósa Lajos városházán emlékeztetett: korábban, a Modern városok program keretében négymilliárd forintot biztosítottak erre a célra, a tervezés után azonban kiderült, hogy a beruházást hatmilliárd forintból lehet  megvalósítani.Előterjesztésére a kormány elfogadta, hogy további nettó kétmilliárd forinttal támogatják a beruházást – mutatta be az erről szóló dokumentumot Kósa Lajos, megjegyezve, hogy azt ezen a héten írja alá a kormányfő.

Kósa Lajos mai bravúros menekülése itt látható

Szerző: Huppa.hu, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Fábián András: Széllel szembe nem lehet

Én azért most mégis megpróbálnám, az olvasó szíves engedelmével, megkísérelni a lehetetlent. Még akkor is, …