Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / L. ALex: És akkor hadat üzentünk az ENSZ-nek…

L. ALex: És akkor hadat üzentünk az ENSZ-nek…

Támadjuk meg az ENSZ-tet vagy micsodát! – kiáltott fel a kedves vezető, miközben igyekezett nem nyalni a szájának szélét.

– Drága miniszterelnök úr, egyem a dagadó máját…– hízelkedett valamelyik minisztere vagy annak jelöltje – … csakhogy az ENSZ nem egy ország!

– Akkor hosszabbítsuk meg Bicskéig…!– toppantott az úrhatnám felcsúti tahónéró.

Bicske már volt… – jegyezte meg halkan Tállai, a felavató különítmény elnöke, egyszemélyes átadó bizottságként, kezében most is egy ollót szorongatva. Orbán Viktor (teljes nevén Mihály is) megvetően végigmérte NAV elnökét, és csak ennyit suttogott:

– Tudom!

Persze ettől Tállai izzadni kezdett konfekció öltönyében, ami most is úgy nézett ki, mintha a pártállami időkből örökölte volna meg valamelyik felmenőjétől, aki a Vörös Október ruhagyár selejt részlegéből lopta haza az elrontott öltönyöket, Jó lesz majd ez is valamire!” felkiáltással. Miközben Tállai örökös NAV és átadó elnök cipőjében gyűlt az izzadtság, addig Orbán végighordozta szemét leghűségesebb katonáin, szeme megakadt Lázáron, aki sunyin mosolygott Balog háta mögött.

– János, te ráérsz ma munkaidő után?

János könnyedén előrelépett, arcán értő vigyor ült.

– Persze, hiszen én már munkaidő előtt összelopom magam

Majd odalépett egészen Orbán mellé és a fülébe suttogta:

– Asszony jól van? Pár napja egy szolnoki kórházban láttam napszemüveggel az arcán, csak nem valami síbaleset?

Orbán hátraugrott, fújt egyet, és savószínű szemét rászegezte Szijjártóra:

– Üzenem az ENSZ-nek, hogyha nem úgy gondolják, ahogy én gondolom, akkor kilépünk!

Mindenki felszisszent, igaz, csak magában, kivéve Tállait, akit jobban zavart a cipőjében gyűlő izzadtság, mint holmi ENSZ, ahol úgy sem lehet avatni. Ekkor lépett a szobába a Fidesz díszcigánya, a Flóri, akit szokás szerint senki nem vett észre, ahogy hajlongva furakodott előre Orbánig, hogy hálás kézzel és szemmel megmarkolhassa a szent balt, egy CSOK erejéig.

– Na, Flórikám, itt a perced, nem kell ölnöd, mondj egy tervet!

Mi? – kérdezte a Farkas Orbántól, miközben szeme ide-oda rebbent arcról, arcra, farkát behúzva, menekülésre készen. Orbán vadul felröhögött, élvezve a cigány politikus félelmét.

– Semmi, semmi, Flórikám, csak hadat üzenünk az ENSZ-nek.

Szerző: L. Alex
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Áder: a Szent Korona nemcsak tárgy, hanem eszme is

A Veritas Történetkutató Intézet, az Országgyűlés Hivatala Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága és a Magyar Történelmi …