Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / L. Alex: Voltál már éhes?

L. Alex: Voltál már éhes?

Persze nem arra gondolok, amikor nincs időd ebédelni, és úgy érzed, kilukad a gyomrod estére, neeem.

Én arra az éhségre gondolok, amikor napokig nem eszel, mert nincs miből, és amikor ételhez jutsz, az első falatokat nem is igen kívánod, mert összeszűkült a gyomrod, de utána pedig falsz, mint az állat, mert beindulnak a gyomornedvek és rájön a tested, hogy éhes vagy. Feküdtél már le úgy napokon, heteken keresztül, hogy teleiszod magad vízzel, hogy ne érezd az éhséget, de nem tudsz aludni, mert egy idő után jelez a hólyagod, utána pedig visszatér az éhség és mardos?

Fáztál már?

Nem arra gondolok, amikor benézed az időjárást ablakon keresztül, és lazábban öltözöl fel, ezért, amikor megcsap a kinti hideg, akkor beleborzongsz. Én arra a fázásra gondolok, amikor már nem tudsz mit felvenni, mert már belülről fázol, amikor végre bejutsz valami meleg helyre és ott is csak reszketsz, amikor állsz a hideg víz alatt és melegnek érzed.

Most add össze ezt a kettőt, az éhséget és a hideget, és tegyél hozzá fejfájást, olyan masszív migrénest, tegyél mellé ízületi fájdalmakat és még nincs vége… Tedd még hozzá azt, hogy úgy érzed, senkinek nem vagy fontos, a kilátástalanságot, az önvádat, hogy az utcára kerültél, az önsajnálatot, depressziót, általános testi gyengeséget, folyamatos megalázást, hogy már ellenséget látsz mindenkiben. Éljél le így hónapokat, éveket az utcán, és próbálj jó ember maradni.

Kérlek jusson ez eszedbe, amikor elmész az utcán egy hajléktalan mellett, és az is, hogy bármikor te is a sorsára juthatsz, még akkor is, ha te nem így gondolod!

Szerző: L. Alex
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Szele Tamás: Az igazság halála

Kérem, reggel kinyitottam a csapot, egy Orbán Flóra jött ki belőle, kinyitottam a konyhaablakot, ott …