Home / HÍR / Lázár megszólalt Elios-ügyben

Lázár megszólalt Elios-ügyben

Az Elios Innovatív Zrt. ügyében született OLAF-jelentés (Európai Unó Csalás Elleni Hivatala) nyilvánosságra hozatalának időpontja és módja egy politikai akció része – közölte.

Az OLAF-jelentés időzítése nem volt véletlen, kizárólag a kampánynak szól – mondta.

A hódmezővásárhelyi közvilágítási rendszer – az országban elsőként megvalósított – korszerűsítése kiválóan működő, a városnak energiamegtakarítást hozó, a lakosság számára jobb megvilágítást eredményező fejlesztés, melyre büszke lehet az önkormányzat – hangsúlyozta.

***

Nem az volt a kérdés, hogy miként működik a világítás (erről azért az ország más településeiről érkeznek ellentmondó hírek), hanem az, hogy az Elios miként kapta meg a megbízást. A két dolognak az OLAF  – és minden, az üzleti verseny tisztaságát követelő cég – szempontjából semmi köze egymáshoz.

***

Ez eddig laza bevezetésnek számított, a poénbombát Lázár későbbre tartogatta, amikor azt mondta:

A vizsgált időszakban a Közgép volt a cég tulajdonosa, és így – amennyiben az Európai Bizottság nettó korrekcióról dönt – a felelősséget is neki kell vállalnia.

Azt is megjegyezte, hogy a Bajnai-kormány (vö. elmúttnyóccév- huppa) pályázata nyitott utat a fejlesztés előtt, amely a technológia megválasztását az önkormányzatokra bízta. (Nem kellet volna- huppa.)

Fotó: MTI Archív

Szerző: Huppa.hu, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Pitiánerek

Az MTI úgy hozta le a Magyar Tudományos Akadémia közleményét arról, hogy hatalmas nemzetközi sikert …